Salah Edin in Fitna

Nederlandse rapper verward met Mohammed B.

Een beeltenis van de Nederlandse rapper Salah Edin is door politicus Geert Wilders gebruikt in zijn film Fitna. Een door Edin geïmiteerde beeltenis is door Wilders verward met de originele politiefoto. De labelbaas van Edin, Kees de Koning is boos. "Dit kan natuurlijk echt niet."

Nederlandse rapper verward met Mohammed B.

Top Notch artiest Salah Edin is in Geert Wilders' gevreesde film Fitna verward met Mohammed B. De 'voorlichtingsfilm' werd donderdagavond geplaatst op de website LiveLeak en gelinkt op de site van de Partij Voor de Vrijheid.

Naast beelden van de aanslag op het Amerikaanse World Trade Centre en de aanslag op het metronetwerk van Madrid, wordt er in de zeventien minuten durende film gerefereerd aan de moord op Theo van Gogh. De bekende beeltenis van de veroordeelde dader Mohammed B. is door rapper Salah Edin geïmiteerd op zijn albumhoes en in vele promo-uitingen. Deze immitatie is per abuis door Wilders gebruikt in Fitna.

Top Notch labelbaas Kees de Koning reageert enerzijds schertsend, maar ook geschrokken op de verwarring. "Salah Edin heeft het nieuws vernomen. Hij zal geen reacties geven, maar overdenken wat voor eventuele stappen er nu worden gezet."

De Koning wijst er op dat dit niet de eerste keer is dat de fout wordt gemaakt. Eerder was het dagblad DAG dat een beeltenis van Salah Edin plaatste bij een artikel over Mohammed B. "We wilden destijds een statement maken over het idee dat in de ogen van velen elke Marokkaan een terrorist is. Keer op keer wordt bewezen dat we gelijk hadden."

De Koning wijst er op dat er allereerst sprake is van onrechtmatig gebruik van het beeldmateriaal. "Ik adviseer onze fotograaf contact op te nemen met Wilders. Dit kan natuurlijk echt niet."

Lees hier het artikel dat 3VOOR12 schreef over de eerdere verwarring.