Rauweekender weer een stukje groter

"Wat er volgend jaar gebeurt zien we dan wel weer"

Vorig jaar werd Rauw nog opgetrommeld als invaller voor het Nu Heroes festival, dat programmeringsproblemen had. Dit jaar had de organisatie wat meer tijd, en wordt er meteen een dag aan vastgeplakt. Organisator en DJ Joost van Bellen gaat proberen heen en weer te pendelen tussen Amsterdam en Utrecht. “Hoe ik het ga doen weet ik nog niet.”

"Wat er volgend jaar gebeurt zien we dan wel weer"

Tussen 10 en 12 april is er weer een Rauweekender. Dit jaar zijn het vier clubavonden in drie dagen op twee locaties: het lijkt erg goed te gaan met Rauw. Is het niet tijd voor grotere locaties? Van Bellen: “Er was sprake van dat het Soulwax-feestje in de HMH tijdens Koninginnenach onder de naam Rauw zou gaan plaatsvinden, maar dat ging niet door." Dat feest zelf gaat overigens wel door, en Van Bellen draait daar ook. "Wat er volgend jaar met Rauw gebeurt zien we dan wel weer, nu moet het gewoon goed zijn," aldus Van Bellen.

Twee locaties dus. Gaat Van Bellen pendelen? “De elfde moet ik zelf draaien in Amsterdam. Maar ik wil ook in Tivoli kijken. Ik weet nog niet hoe ik het ga doen, maar ik ga het wel proberen.”

Boyz Noize is veruit de bekendste naam op Rauweekender. Wat vindt Van Bellen zelf het spannendst? “Ik vind het natuurlijk te gek dat Boyz Noize komt. Maar wat ik echt nog niet gezien heb, maar heel graag wil zien is Ebony Bones. Dat lijkt me te gek.” Van Bellen kijkt het meeste uit naar de vrijdagavond in Tivoli Oudegracht: “Hij zal niet als snelste uitverkopen, maar ik vind het veruit de interessantste avond. “

Rauweekender 2008 vindt plaats op 10 en 12 april in Tivoli Oudegracht, 10 april in Tivoli De Helling en op 11 april in de Melkweg onder de naam SUPERRAUW. Onder meer Boyz Noize, Ebony Bones, de Jeugd Van Tegenwoordig, Brodinski en Joost van Bellen zelf staan op het programma.