Publiek blijft zitten bij theatrale Heideroosjes Publiek blijft zitten bij theatrale Heideroosjes

Punkband begint theatershow door Nederland en België

Publiek blijft zitten bij theatrale Heideroosjes

Punkband begint theatershow door Nederland en België

Na 19 jaar in de oorspronkelijke bezetting met de Heideroosjes te spelen in zalen, kroegen en spelonken is het voor de Limburgse band tijd voor iets anders. Iets sjieks: een theatershow. Punk zal het blijven. “Het zal geen standaard theaterconcert zijn. Stand-up, acrobatische fratsen komen ook langs.”

Punkband begint theatershow door Nederland en België

Jas in de garderobe, je drankje mag niet mee de zaal in, vervolgens neem je plaats in een van de gestoffeerde stoelen in het theater om daar te kijken naar een voorstelling  van…. De Heideroosjes. In oktober start de theatershow Manie! Manie! van de Limburgse punkband. Het klinkt haast surrealistisch, maar zanger Marco Roelofs vindt het vrij normaal.  “Negentien jaar spelen we al met de Heideroosjes, dat is nog altijd leuk om te doen. Maar we wilden eens iets anders doen. Nu gaan we het theater in, omdat het ons leuk lijkt. Zo simpel is het eigenlijk. Het is geen vreemde stap. Onze shows zijn al aardig cabaretesk. In het theater zullen we dat breder trekken.” 

Volgens  Roelofs zal hun theatershow ‘behoorlijk verschillen’ van de standaard theaterconcerten: naast muziek, waarvan sommige nummers ook opnieuw gearrangeerd zullen worden, zal ook stand-up comedy en ‘acrobatische fratsen’ langskomen. “Maar ook zullen we onze serieuze kant laten zien. Het wordt een maatschappijkritische show.” Bang om hiermee een grotere afstand te creëren met de diehard punkers is Roelofs niet. “Mochten  er fans zijn die ons de rug toe keren , jammer dan, maar dat zegt dan eerder iets over hen. Het is juist punk om open te staan voor andere, nieuwe dingen.”  

Omdat alleen Roelofs als oud-student aan de Klein Kunst academie ervaring heeft in deze tak, heeft de band hulp ingeschakeld van Martin van Waardenberg, Remko Vrijdag (De Vliegende Panters) en Minou Bosua (De Bloeiende Maagden). “Er is momenteel een overschot aan bands die theatershows doen. Daarom willen we beslagen ten ijs komen. We hebben ideeën genoeg. Onze hulptroepen kunnen wegen welke van die plannetjes in het theater staande zullen blijven.” 

De band doet zeventig shows in Nederland en België. Gaat dat goed, dan is er kans op een tweede ronde. Roelofs: “Ja, ik weet dat Belgen een ander soort humor hebben. Maar wij Limbo’s zijn toch een soort van reserve Belgen. Dat moet dus wel goed komen.” 

De Nederlandse première is in De Kleine Komedie in Amsterdam op maandag 13 oktober. De Belgische première is op donderdag 6 november in de AB in Brussel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12