Op debuutalbum van producersduo Polder wint de consensus Op debuutalbum van producersduo Polder wint de consensus

“Poldermodel is de samenkomst van onze eigen smaken”

Op debuutalbum van producersduo Polder wint de consensus

“Poldermodel is de samenkomst van onze eigen smaken”

Vier jaar nadat producers David Labeij en Laurens Lanting samen techno/house duo Polder beginnen, brengen ze een debuutalbum uit met een heel toepasselijke titel: Poldermodel. Lanting: “Wat begon als een lolletje nemen we nu heel serieus.”

“Poldermodel is de samenkomst van onze eigen smaken”

Poldermodel is het wereldberoemde Nederlandse consensusmodel waar overheid, vakbonden en werkgevers bij elkaar komen om hopelijk een overeenkomst te bereiken, maar niet zelden uitdraait in lange, stroeve gesprekken. Techno/house duo Polder weet het consensusmodel wel in zijn beste vorm te gebruiken. De samenwerking tussen David Labeij en Laurens Lanting verloopt zo vloeiend dat geen andere titel voor hun debuutalbum, dat in april uitkomt, treffender is: Poldermodel. Lanting: “Poldermodel is de samenkomst van onze eigen smaken.”
 
Polder bestaat nu vier jaar. In die tijd heeft het producers duo al meerdere ep’s uitgebracht. Zo is momenteel de laatste, ontzettend Hollandsche track Topdrop een hit op de dansvloer. Het is een nummer dat heel goed zou passen op Poldermodel. Toch staat deze en andere bekende tracks er niet op. Bewust, zegt Lanting. “We wilden alleen unreleased materiaal gebruiken. Sinds het begin van Polder zijn we met dit album bezig. Er staan tracks op die we in onze beginperiode hebben gemaakt, maar ook nieuwe. Je hoort wel een verschil tussen oud en nieuw. Alle tracks staan op zichzelf, maar er is er zeker een bepaalde Polder stijl te herkennen.” 

Het album komt pas in april uit, maar proefdrukken zijn al naar een paar mensen gestuurd, waaronder de Duitse, internationaal geroemde dj Karotte. Zijn feedback is niet mis. “Hij zegt dat hij vijf van nummers van het album in zijn set draait.”
Zowel Labeij als Lanting waren voor Polder al als dj in de weer: Labeij onder zijn eigen naam, Lanting als Lauhaus. Vier jaar geleden besloten ze een duo te vormen. “We besloten op een gegeven moment de studio in te gaan. Gewoon voor de lol, een beetje muziek maken. Daar zijn we eigenlijk pas vrienden geworden. We zijn er beide blanco ingestapt en dat ging goed. Inderdaad gebeurt het vaak dat je gas terug moet doen als je met iemand samen gaat werken, maar dat hoefde bij ons niet. We werken heel goed en snel samen. Wat begon als een lolletje nemen we nu heel serieus.”

Lanting werkt als Lauhaus vaker met andere dj’s samen, maar aan Labeij is hij blijven plakken. “Ik vind het heel inspirerend om met anderen te werken, maar met Polder maken we serieuze plannen. De liefhebbers moeten van onze muziek kunnen genieten, maar ook mensen die ons niet kennen. Het maakt niet uit wie zij zijn. Op Lowlands staan was daarom te gek. Een live act moet een uur lang boeiend zijn. Dat is ook het hele idee achter Polder: je publiek een leuke tijd geven.” 
Het album zal wereldwijd gedistribueerd worden. “Ook komt hij in Japan en in delen van de Verenigde Staten uit. Onze grootste droom is om naar Japan te kunnen gaan. Daar zijn we nog nooit geweest. Poldermodel zou een mooie aanleiding zijn.”  
6 april komt het album uit op Intacto, 12 april is het releasefeest in 11.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12