Nieuw festival speelt interland Nederland – België

Met een 1-0 voorsprong voor de lage landen

Alles wat Berry Jungle zegt, gebeurt. Dus als hij zegt: rock, dan komt er een rockfestival. En zegt hij akoestisch, dan volgt er een avond met singer-songwriters. Dit weekend vindt er een nieuw festival plaats in Amsterdam door hem georganiseerd onder de naam Berry Zegt: Nederland – België. Met nu al 1-0 voor Nederland.

Met een 1-0 voorsprong voor de lage landen

Alles wat Berry Jungle zegt, gebeurt. Dus als hij zegt: rock, dan komt er een rockfestival. En zegt hij akoestisch, dan volgt er een avond met singer-songwriters. Dit weekend vindt er een nieuw festival plaats in Amsterdam door hem georganiseerd onder de naam Berry zegt: Nederland – België. Het is een driedaags festival in Winston en de Melkweg met Belgische en Nederlandse bands als Hospital Bombers, Moss en Hollywood Porn Stars. Een muzikale interland, zoals de organisatoren het omschrijven. Berry Jungle is het pseudoniem voor Bas Overtoom en Jorg Bressers. 

Het is een wedstrijd, maar toch ook weer niet. Er is geen jury en er wordt geen winnaar uitgeroepen. “Zie het als een vriendschappelijk duel”, vertelt Bas Overtoom. “Er staan weer eens twee landen naast elkaar. Het publiek bepaalt uiteindelijk welke bands het beste zijn, de Nederlandse of Belgische. Persoonlijk vind ik de Belgische bands op het programma misschien wel beter. Maar ik moet ze nog live gaan zien en daar gaat het uiteindelijk om. In die zin is het dus eigenlijk gewoon een festival.”

In totaal staan er tien bands, verspreid over drie avonden: vier Belgische tegen zes Nederlandse bands. In kwantiteit heeft Nederland dus al wel gewonnen. “Vanuit praktisch oogpunt wel, ja. Er staan meer bands van eigen bodem, omdat dat makkelijker was te regelen.” 

Het aankomende festival is het grootste festival dat Berry Jungle tot nu toe heeft georganiseerd. En het is de bedoeling dat hij vaker van zich zal laten spreken. Overtoom: “Berry kijkt ver en is ook niet op zijn mondje gevallen. Het is nog geen tijd om hem de mond te snoeren. We willen graag internationaler gaan denken. Het België- Nederland festival is de eerste stap daar naartoe. Als het goed loopt en het publiek het leuk vindt, hopen we uit te kunnen breiden. Maar nu focussen we ons eerst op de aankomende wedstrijd.” 

Luister naar het gehele interview met Berry Jungle in Dubbel Check.