Nieuw festival Rottepop gestoeld op nul ervaring

“Met geloof kom je een heel eind”

Ze hadden nul ervaring in de festivalorganisatie en toch is het gelukt: deze zomer is er een nieuw festival, Rottepop, met bands als Claw Boys Claw en Racoon. Initiator Lucy Beld: “Ik ben niet bang dat er geen hond op afkomt. Ik geloof in het succes van dit festival.”

“Met geloof kom je een heel eind”

Lucy Beld is arbeidsdeskundige. Elke dag gaat ze in nette kleding, gesoigneerd, naar haar werk. In haar vrije tijd bezoekt ze concerten en zoals velen anderen, belandt ze zo nu en dan in de kroeg. De plek waar de ideeën ontstaan. Mooie ideeën die eigenlijk te groots en onhaalbaar zijn. Maar niet voor Beld. Het idee voor een festival ontstond daar, in de kroeg. Ze had nul ervaring in de festivalorganisatie. Toch heeft ze het voor elkaar gekregen dat er 12 juli een nieuw festival opstaat: Rottepop. “Ik heb mijn droom gevolgd. Je hoeft geen grote ondernemer te zijn om iets op te kunnen zetten. Ook enthousiasme en geloof zijn heel belangrijk.” 

Een plan hebben is natuurlijk een ding, de uitvoering een tweede. Direct nadat het idee in haar hoofd is gaan zwerven, heeft ze een enthousiast team van bestuurders om zich heen verzameld. “We zijn direct de boer op gegaan om partijen te overtuigen van de haalbaarheid van ons idee.” Want een nieuwe organisatie heeft geld nodig. De gemeente Lansingerland, waar het festival plaatsvindt, verleende een startsubsidie. “Maar dan ben je er nog niet. We zijn met verschillende partijen gaan praten: boekers, recreatiegebied, producenten en sponsors. We hebben het erg getroffen. Van iedereen hebben we veel medewerking gekregen.” 
“Een betere naam dan Rottepop bestaat niet”, vindt Beld. Het festival vindt namelijk plaats op een recreatiegebied aan rivier de Rotte, vlakbij Rotterdam. Het recreatieterrein biedt ruimte aan tienduizend bezoekers. Met de eerste editie mikt organisatie op vijfduizend man. Grote namen als  Van Velzen, Di-Rect, Racoon en Claw Boys Claw en Kraak & Smaak staan op het podium. “Je doet echt je best om vanuit een sterke positie de boekers te benaderen. Dat is gelukt, iedereen geloofde in het initiatief.” 
Maar wat als er straks  geen hond op afkomt? Beld: “Daar ben ik niet bang voor. Ik geloof in het succes van Rottepop. Er staan grote namen die je wellicht deze zomer op veel plekken zult kunnen zien. Maar niet in onze regio.” Waarschijnlijk blijft het voor haar niet bij het organiseren van dit festival. “Dit is het begin. Er zitten meer plannen in de koker. Een eigen poppodium? Je haalt de woorden uit mijn mond. Dat is een stille droom van me.” 
12 juli vindt Rottepop plaats. Kijk voor meer info op rottepop.nl.