Madonna: Junkie XL remixet mijn nieuwe single

Junkie XL: “…en mijn versie komt eerder uit dan die van Bob Sinclar”

Tom Holkenborg is gevraagd voor de officiële remix van het nummer 4 Minutes To Safe The World, de nieuwe single van Madonna. Holkenborg: “Het is natuurlijk een grote eer.”

Junkie XL: “…en mijn versie komt eerder uit dan die van Bob Sinclar”

Tom Holkenborg oftewel Junkie XL kondigde het al aan in één van zijn posts op zijn 3VOOR12 weblog: hij was gevraagd een remix te maken voor een ‘enigszins bekende popdiva’. Een geheimhoudingsverklaring verhinderde hem destijds van namedropping, maar donderdag in De Wereld Draait Door kon de naam naar buiten. Holkenborg heeft de eerste single van het nieuwe album van Madonna 4 Minutes To Save The World geremixed.

Tom in zijn post van 5 maart j.l.:
“Er kwam iemand langs van haar platenmaatschappij om me de track te spelen. Was raar om een remix te maken voor een liedje wat ik 3 keer gehoord had en niet als referentie had, maar ben blij met het resultaat. En het is natuurlijk een grote eer. Het zou indruk maken als ik kon zeggen om wie het ging maar ja...”

Naast Junkie XL was producer en labelbaas Bob Sinclar gevraagd voor een remix. De versie van Holkenborg wordt als eerst uitgebracht. Holkenborg remixte in het verleden tracks van Coldplay, Rammstein, Justin Timberlake, Scissor Sisters en Britney Spears. Met zijn remix van Elvis Presley’s 'A Little Less Conversation' brak de producer internationaal door. Naast zijn nieuwste plaat Booming Back At You was Holkenborg de laatste tijd druk met de soundtrack voor het succesvolle computerspel Need for Speed: ProStreet.

nb. Op zondag 23 maart presenteert Junkie Xl de cd ‘Booming Back At You’ In de Amsterdamse Melkweg.