Lowlands rekent op meer Vroege Vogels

“Snelle verkoop Pinkpoptickets werkt aanstekelijk”

De Vroege Vogel-tickets voor Lowlands, waarmee de organisator de trouwe bezoeker tegemoetkomt, gingen nog nooit zo hard als dit jaar. Tienduizend zijn er inmiddels uitverkocht, waarop de organisatie besloot er nog 2500 stuks bij te doen. “We staan er zelf ook van te kijken,” aldus Bente Bollmann van Mojo.

“Snelle verkoop Pinkpoptickets werkt aanstekelijk”

De verkoop van de tienduizend Vroege Vogel-tickets gaat zo hard, dat de Lowlandsorganisatie er nog eens 2500 stuks bovenop heeft gedaan. De tickets, die tien euro goedkoper zijn dan de normale kaartjes, gaan al ver voor de bekendmaking van de eerste grote namen in de verkoop. Zo snel als nu gingen ze echter nog nooit over de toonbank, vertelt Bente Bollmann van Mojo.

“We staan er zelf ook van te kijken. Misschien zit het verschil in dat we voorheen Vroege Vogel-tickets verkochten tot voor Pinkpop, en dat we nu een concreet aantal – tienduizend – verkopen. Dat maakt het concreter.” Volgens Bollmann krijgt de Lowlandsbezoeker dan eerder het idee dat hij er als de kippen bij moet zijn.

Grootste veroorzaker van de run op de Vroege Vogel-tickets is volgens Bollmann echter de snelle verkoop van Pinkpopkaarten. “Het is niet zozeer dat mensen daarom uitwijken naar ons. Wel worden ze geconfronteerd met het feit dat een festival snel kan uitverkopen. Die festivalkoorts werkt aanstekelijk.”

Het is in ieder geval niet zo dat buitenlandse bezoekers op grote schaal de weg naar Biddinghuizen weten te vinden. Daar zijn de festivals vaak duurder en slechter georganiseerd, waarbij Lowlands aantrekkelijk afsteekt. “We hebben nog geen promotie gedaan in bijvoorbeeld Engeland,” aldus Bollmann. “Het zijn dus niet de buitenlanders die verantwoordelijk zijn voor die snelle verkoop.”

Volgens Bollmann zullen de 2500 extra Vroege Vogels-tickets snel uitverkopen. “Dat zal geen weken duren.” Lowlands, waarvoor onder andere Volbeat en Roisin Murphy al zijn bevestigd, vindt plaats van 15 tot 17 augustus.