Hollandse Nieuwe MC Stripe is verslaafd aan Maoam

“Ik ben van alle markten thuis”

Op zijn mixtape Spitzofreen rapt Stripe met de hardste zachte g sinds Extince alle kanten op; van typische hiphop naar experiment. “Ik ben van alle markten thuis.” Deze week is hij Hollandse Nieuwe.

“Ik ben van alle markten thuis”

Op zijn mixtape Spitzofreen rapt Stripe met de hardste zachte g sinds Extince alle kanten op; van typische hiphop naar experiment. De MC is een jong afgestudeerde grafisch vormgever en is momenteel werkzoekende. Maar voor hoe lang nog? “In eerste instantie maak ik muziek voor mijzelf. Maar als ik er mijn werk van kan maken, kom dan maar op. Dan zal ik het zoveel mogelijk uitbuiten.” 

WIE OF WAT IS STRIPE?
“Ik ben een twintigjarige MC uit Den Bosch en ben nu ongeveer vijf jaar bezig met muziek maken en kom er steeds verder in. Onlangs heb ik de mixtape Spitzofreen gedropt. Ik heb altijd al in de hiphop gezeten, maar ik experimenteer wel binnen dit genre. Ik werk samen C.B., een producer uit Nijmegen, en Ciphrechaun. Met hem doe ik veel experimentele dingen.”

VANWAAR DE NAAM?
“Vroeger, nou ja, een paar jaar geleden, in de derde middelbare school was ik zwaar verslaafd aan Maoam stripes van Haribo. Die at ik elke les. Een vriend van mij besloot mij vanaf dat moment Stripe te noemen.”
 
OORDEEL: De hardste zachte G sinds Extince met dikke producties, maar blijf wel afwisselen en vernieuwen in je flow.
“Ik vind hem wel leuk, ik zie het als een compliment. Ik word niet heel vaak vergeleken met Extince. Zijn g is wel heel erg zacht.”

KEUZES:

LINGO OF THAT’S THE QUESTION?
“Lingo, omdat ze een geweldige intro voor mijn track Inekstazie hebben geleverd.”

LABEL OF EIGEN BEHEER?
“Ik zit op dit moment bij Spittzuiver, een nieuw label. Momenteel zijn we de krachten aan het bundelen om te professionaliseren. Er komt ook een album op dit album uit. Het zou heel gaaf zijn als mijn muziek echt in de winkel komt te liggen. Ik zie dat als een beloning voor de moeite die ik er in heb gestoken.”

BRABANTSE OF BRAZILIAANSE CARNAVAL?
“Braziliaans carnaval lijkt me heel gaaf, maar ik heb het nog nooit gevierd. De Brabantse versie wel. Na drie jaar pauze heb ik keer weer een dag meegedaan. Vervolgens was ik meteen twee dagen ziek.” 

WAAR EN WAAROM MOETEN WE JE GAAN ZIEN?
“In april heb ik veel optredens. Met de 5 mei promotie tour sta ik 14 april in Den Bosch. Ook sta ik op de DRT releaseparty in Almere op 19 april. Je moet me gaan zien als je zin hebt in een lekker feestje, dansen en beuken.”

Spitzofreen is in zijn geheel op Statemagazine gratis te downloaden.