Hollandse Nieuwe Hit Me TV ook voor band zelf een herontdekking Hollandse Nieuwe Hit Me TV ook voor band zelf een herontdekking

“Dat ik zo nu en dan als Brian Molko klink, heb ik allang geaccepteerd.”

Hollandse Nieuwe Hit Me TV ook voor band zelf een herontdekking

“Dat ik zo nu en dan als Brian Molko klink, heb ik allang geaccepteerd.”

Hollandse Nieuwe Hit Me TV is ineens overal. Inmiddels wordt de single Maybe The Dancefloor enthousiast ontvangen door 3FM en Kink FM, en ligt er een album op de plank. En dat terwijl de band anderhalf jaar geleden nog Skip The Rush heette. Het vertrek van een gitarist en de toevoeging van een synthesizer zorgde er echter voor dat een naamsverandering meer dan logisch leek. Zanger Jaap Warmenhoven: “Het is een heftig proces in de oefenruimte.”

“Dat ik zo nu en dan als Brian Molko klink, heb ik allang geaccepteerd.”

Hollandse Nieuwe Hit Me TV verschijnt als een duveltje uit een doosje. De single Maybe The Dancefloor wordt vanuit het niets platgedraaid op 3FM en was deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in het wekelijkse lijstje van Kink FM, om daarmee Vampire Weekend, dEUS en The Kooks achter zich te laten. Tijdens het interview met zanger Jaap Warmenhoven van Hollandse Nieuwe Hit Me TV wordt duidelijk dat er al een album op de plank ligt. “Die komt uit op 21 maart. Hij is geproduceerd door Frank Duchêne, die Hooverphonic oprichtte en ook werkte met Soulwax.” De contacten tussen de band en Duchêne ontstonden op de Gentse Feesten, waar de leden van Hit Me TV toen nog als Skip The Rush speelde. Na het vertrek van een gitarist en het toevoegen van de synthesizer veranderde ook de naam. Skip The Rush ging verder als Hit Me TV, en is deze week Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS HIT ME TV?
“Wij zijn een bandje van vier kerels uit Amsterdam. We zijn allemaal al een tijd bezig met muziek maken. Met elkaar, maar ook met andere bandjes. Hiervoor heetten we Skip The Rush. Er is nu een gitarist weg, ik ben synthesizer gaan spelen, en dus voelde een naamsverandering meer dan logisch. Het voelt nu echt als een andere band. De naam staat voor de onrust die wij als viertal uitstralen en die ook bij deze tijd hoort. Hoe je de hele tijd voor je kop geslagen wordt met beelden, indrukken en ideeën. Voor dat gevoel, voor een overstroming aan ideeën en dingen waar je betekenis aan moet geven, daar staat die naam voor.”

OORDEEL: THE GOSSIP, THE KILLERS, HOT HOT HEAT; MET GROOTSE ZANG DOOR PLACEBO’S BRIAN MOLKO. KORTOM EEN KRUISBESTUIVING VAN DE SPANNENDSTE INTERNATIONALE GITAREN EN ELECTRONICA. HIT ME TV KIJKT AL VER VOORUIT.
“Jullie maken me helemaal aan het blozen. We hebben het voordeel dat we alle vier zo verschillend zijn. Dat ik zo nu en dan als Brian Molko klink, heb ik allang geaccepteerd. De gitarist is veel meer riff-georiënteerd. Onze drummer is meer dance-achtig en speelt graag beats. Doordat we zo verschillen, krijg je een stijlencombinatie. Soms voelt dat ook wel als een concessie, maar het is ook een verrijking. Het is in ieder geval een heftig proces in de oefenruimte.

KEUZES:

EUROPA OF AMERIKA?
"Europa."

NIEUW OF TWEEDEHANDS?
"Nieuw."

ROCKBAND OF DANCEACT?
"Ik wil een danceband zijn. Een act klinkt teveel als uit een doosje. En dat zijn we niet."

WAAROM EN WAAR MOETEN MENSEN JULLIE LIVE GAAN ZIEN?
"Omdat het heel spannende shows worden. Het is ook voor ons een herontdekking. Wij hebben vorige week in de Melkweg onze eerste show gedaan, en dat ging echt te gek. We hebben altijd veel harder gemetalled. Nu is het funkier en strakker. Wat optredens betreft hebben we een flink aantal opties staan. Er staat dus nog niets vast, maar in april en mei gaat het gebeuren."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12