Hedon probeert positieve vibe vast te houden na overlijden directeur

Nieuwe interim-directeur Anne Riemersma uit eigen kring

Een maand na het plotselinge overlijden van directeur Pascal Bouma probeert poppodium Hedon vooruit te kijken. Met de aanstelling van Anne Riemersma als interim-directeur hoopt het Zwolse podium de stijgende lijn vast te houden.

Nieuwe interim-directeur Anne Riemersma uit eigen kring

De klap kwam keihard aan: 15 februari overleed directeur Pascal Bouma van poppodium Hedon plotseling. Een maand later probeert het Zwolse podium weer vooruit te kijken. Met de aanstelling van Anne Riemersma als parttime interim-directeur hoopt Hedon de ingezette weg zo goed mogelijk te vervolgen. Hij zal bijgestaan worden door Arjan Domhof, die de dagelijkse leiding en de programmering op zich neemt. "Het gaat lekker met Hedon", zegt bestuurslid Gideon Alewijnse. "De zaal bruist, we hebben regelmatig uitverkochte avonden. Juist nu de resultaten van Hedon weer beter zijn, vinden we het belangrijk om die stijgende lijn vast te blijven houden."
De impact van Bouma's overlijden zijn logischerwijs nog steeds aanwezig. "Pascal was niet alleen een goede directeur, hij was ook een fijn en betrokken mens", zegt Alewijnse. "Zijn overlijden laat een gat achter. Het afscheid was groots. Bijna alle vrijwilligers zijn erbij betrokken geweest. En eigenlijk heerste meteen het gevoel dat we de schouders eronder moesten zetten. We hadden een goede vibe te pakken." 

Hedon heeft in eerste instantie in eigen kring gekeken voor de opvolging. Riemersma's aanstelling is tijdelijk. "Maar we gaan niet overhaast op zoek naar iemand anders", zegt Alewijnse. "De markt voor popzaaldirecteuren is niet florissant." Riemersma werkt ook als directeur bedrijfsvoering van welzijnsinstelling Travers, waar Hedon bestuurlijke banden mee heeft. "Directeur zijn van een poppodium is moeilijk, maar eigenlijk ook ongelofelijk simpel”, zegt Alewijnse. "Je moet een ijzersterk team neerzetten. Als zaal moet je een goede gastheer zijn voor je publiek. Dan komen de mensen vanzelf."