Goedkoop de trein in met je concertkaartje

013 en NS slaan handen ineen

Poppodium 013 en de NS gaan samenwerken. Bezoekers kunnen hun concertkaartje gebruiken als kortingskaart, waarmee een treinkaartje met 40% korting gekocht kan worden. Er wordt al gesproken van een ‘concertoorlog,’ waarbij er aan beide kanten van het nachtnet aan de bezoeker wordt getrokken. Dat is overdreven, volgens de betrokkenen.

013 en NS slaan handen ineen

Poppodium 013 en de NS zijn een initiatief gestart waarbij het concertkaartje ook gebruikt kan worden als kortingskaart voor treinkaartjes. Zo kan de bezoeker dus met veertig procent korting een treinkaartje kopen.

3VOOR12 berichtte vorige maand al over de stijgende bezoekersaantallen van poppodia die op het nachtnet van de NS zijn aangesloten. De Effenaar, 013 en de Mezz vertelden toen over explosieve stijgingen in de bezoekersaantallen van buiten de eigen stad. Volgens de podia was dat grotendeels te danken aan het nachtnet, waarmee bezoekers tot vier uur ’s nachts mee naar huis kunnen. Voor 013 reden genoeg om met de NS deze actie te starten.

Volgens het AD zorgt het uitgebreide nachtnet, gecombineerd met het initiatief van 013 en de NS, voor een verbeten concurrentiestrijd. De krant spreekt zelfs van een concertoorlog. Volgens de betrokkenen valt dat wel mee. Wilfried Damman, hoofd programma & marketing van 013: “Natuurlijk willen we daarmee zoveel mogelijk mensen naar ons toe krijgen. Maar het is niet zo dat we nu ineens alle publiek wegtrekken uit de Randstad. Er is natuurlijk ook een omgekeerde beweging; mensen uit onze regio gaan nu ook vaker naar de Randstad.”