Fine Fine Music blog wint Bloggie

“Shit, nu gaat het me nog meer tijd kosten.”

Fine Fine Music: de weblog, heeft een echte Bloggie gewonnen. Auteur Adriaan Pels kan zijn geluk niet op: “Ik heb er eigenlijk helemaal geen tijd voor.”

“Shit, nu gaat het me nog meer tijd kosten.”

Het muziekblog Fine Fine Music heeft een Bloggie gewonnen. Blogger Adriaan Pels reageert verheugt vanuit New York: “Shit, nu gaat het me nog meer tijd kosten.” Naast de blog schrijft Pels namelijk ook nog voor een Radiohead blog én is hij werkzaam voor platenlabel Excelsior. Maar wacht eens even: dat is het label achter de Fine Fine Music samplers en tour. “Mijn blog bestond eerder en in de basis is het een onafhankelijke site, maar er zal zeker veel Excelsior-materiaal langskomen.“

Pels zal de laatste zijn die de site objectief noemt. “De blog is persoonlijk. Als ik iets niet goed vind komt het er niet op. Ik krijg veel tips van mensen, onder andere van Ferry (Roseboom, Excelsior-labelbaas).” Pels wil wel benadrukken dat de site geen Excelsior promo-instrument is. “Ik probeer bij veel labels de site te pluggen en krijg ook van andere kanten toestemming om nummers te plaatsen. Maar als ik even niets heb dan grijp je natuurlijk gemakkelijk naar Excelsior artiesten.”

Ergens baalt de auteur wel van de onderscheiding. “Ik heb er eigenlijk helemaal geen tijd voor. Zo werk ik me altijd weer in de nesten.” Hoe gaat Pels zorgen voor een nieuwe nominatie bij de Bloggies van volgend jaar? “Daar wil ik nog niet eens over nadenken. Het kost allemaal zoveel tijd. Okay, misschien iets meer regelmaat.”