Fields of Rock afgelast

“Festival staat of valt bij komst Metallica”

Fields of Rock gaat niet door. Woensdag werd bekend dat de organisatie vanwege tegenvallende kaartverkoop zich genoodzaakt ziet de stekker uit het festival te trekken. “Het blijkt maar weer: je bent als festival net zo groot als je affiche.”

“Festival staat of valt bij komst Metallica”

Wegens tegenvallende kaartverkoop gaat metalfestival Fields of Rock dit jaar niet door. De organisatie wijt het debacle aan het ontbreken van headliners. Programmeur Rob Trommelen wil dit specificeren: “Het festival staat of valt bij de komst van Metallica. In juni is een van de vrouwen van de bandleden uitgerekend dus werd Pinkpop een optie.” Op het affiche van Fields of Rock stonden onder andere Judas Priest, Sex Pistols, Cavalera Conspiracy, Dimmu Borgir, Ministry, Chris Cornell en Danko Jones.

Fields of Rock zegt het zowel financieel als creatief niet verantwoord te vinden om door te gaan met deze editie van het Fields of Rock festival. Volgens Trommelen is de concurrentie met Pinkpop, Arrow Classic Rock en Graspop dit jaar simpelweg te zwaar. “Nu programmeer ik zeven festivals, dus valt één misser eigenlijk mee, maar ik ben er echt goed kapot van. Ik mis gewoon die ene grote naam Metallica, Rammstein, AC/DC of Iron Maiden.”

Ondanks de afgelasting blijft het festival een grote financiële domper. De agenten van de bands zullen de organisatie aan de afgesproken gages houden. Mojo zal zijn best moeten doen de geboekte artiesten weg te zetten bij andere festivals en het clubcircuit. “Maar daar liggen de bedragen natuurlijk veel lager, de rest zullen we bij moeten lappen. Het blijkt maar weer: je bent als festival net zo groot als je affiche.” Volgend jaar verwacht Mojo wel weer een editie van het festival te kunnen organiseren. Een gedroomde headliner heeft de programmeur in ieder geval al. “Ik moet gewoon AC/DC hebben. Zij zijn vast al opa en gaan tenminste niet meer met zwangerschapsverlof.”

Reeds gekochte kaarten voor Fields of Rock 2008 kunnen tot 1 juli aanstaande geretourneerd worden.