De 7EVEN (13): The Raconteurs, Foals, Benga

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

THE RACONTEURS | CONSOLERS OF THE LONELY
Rock » XL/V2
Om het lekken van de plaat te voorkomen kwam na Radiohead ook The Raconteurs met een shock-and-awe releasetactiek. Op Consolers of the Lonely trekken Jack White et al. zich niets aan van tijdsgeest en mode, maar komen ze gewoon weer met een sterk en coherent album.

FOALS | ANTIDOTES
Rock » Transgressive/Konkurrent
Foals verpakt springerige artrock met tegendraadse melodieën in pakkende songs. Ze zouden hiermee zomaar eens de voetjes van de vloer kunnen krijgen op de aankomende zomerfestivals.

BENGA | DIARY OF AN AFRO WARRIOR
Beats » Tempa/Lowlands
Naast een wreed maar wisselvallig dubstepalbum is Diary of an Afro Warrior ook een goede testcase voor je woofers. Als die een zwakke plek vertonen, trekt Benga's basbeest al snel de scheuren in je speakers.

WARBRINGER | WAR WITHOUT END
Loud » Century Media/EMI
Hoewel de bandleden toen nog niets eens geboren waren, thrasht
Warbringer alsof het 1985 is. Dat doen ze met louter goede nummers, wat War without End de kers op de retrothrashtaart maakt.

ROB JUNGKLAS | GULLY
Twang » Madjack/Bertus
Rob Jungklas zingt over de dood, de drank, de duivel en god. Niet
gezellig, maar wel een plaat vol bevlogen, gepassioneerde en
spookachtige blues.

MIA DOI TODD | GEA
Twang » Kindred Spirits/PIAS
Mia Doi Todd is geen nieuwkomer in de folkscene. Inmiddels is ze aan haar zevende plaat toe, waarop ze donker als Nico en theatraal als Lisa Gerard klinkt. Todd weet de ziel van de muziek rechtstreeks te raken.

THE BLACK BOX REVELATION | SET YOUR HEAD ON FIRE
Rock » T for Tunes/PIAS
The Black Box Relevation behoort met Millionaire en Triggerfinger tot de categorie Zwarte Leren Jasjes En Volle Asbakken. Waar ze hun tweedehands garageblues ook vandaan halen, België kan nog heel lang en heel veel plezier aan deze jonkies beleven.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14.00 en 15.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.