De 7EVEN (11): MGMT, Timesbold, Miss Kittin

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

THE KILLS | MIDNIGHT BOOM
Domino/Munich
Met Midnight Boom doet The Kills een poging het poppad te bewandelen, waarmee ze zich tegelijkertijd vernieuwen en toch als zichzelf blijven klinken. Diverser en melodieuzer dan voorheen, maar het blijft een stelletje rauwe, onaangepaste en naar zweterige seks ruikende rebellen.

THEE SILVER MT. ZION MEMORIAL ORCHESTRA & TRA-LA-LA BAND | 13 BLUES FOR
THIRTEEN MOONS
Constellation/Konkurrent
De band met de lange naam is terug met een ruwe diamant. Een plaat die alle kanten uit schiet, zelfs tot over de grenzen van de postrock, maar levendig en overtuigend blijft.
MISS KITTIN | BATBOX
Nobody's Bizzness/NEWS
BatBox is weliswaar geen vijfsterrenalbum, het is wel een van de betere dansplaten van de afgelopen paar maanden. Origineel, gedurfd en brutaal. Precies zoals je Miss Kittin kende, eigenlijk.
MGMT | ORACULAR SPECTACULAR
Columbia/SonyBMG
MGMT beschouwt ongeveer de hele muziekgeschiedenis als een grote snoepwinkel. Synthpop, progrock, psychedelica, catchy popliedjes en disco; het balt in Oracular Spectacular samen als een smaaksensatie voor je trommelvliezen. Tekstueel viert het hedonisme hoogtij: "This is our decision, live fast and die young".
GOLDFRAPP | SEVENTH TREE
Mute/EMI
Nu de discobol naar de hooggehakte voetjes van Róisín Murphy is gerold, koos Goldfrapp een bloeiende klaverweide (inclusief kaalkopjes) als haar domein. Uitgelaten en orkestrale nummers worden afgewisseld met zwoele, folky kampvuurliedjes.

TIMESBOLD | ILL SEEN ILL SUNG
Zeal/Konkurrent
Whip verenigt zich weer met zijn mede-huilebalken en maakt een intense plaat vol met verwijzingen naar traditionals, rommelende rock en hier en daar natuurlijk een zingende zaag.
THE CHEATERS | THE CHEATERS
Big Dipper/Sonic Rendezvous
Het geluid van The Cheaters is geen pure beat, maar heeft ook elementen in zich van bijvoorbeeld Arctic Monkeys en The Hives. Staccato riffs, snerende zang en een ijzersterke ritmesectie komen samen in songs die net zo puntig zijn als de schoenen van de bandleden.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14.00 en 15.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.