Body Bags zet energieke show neer

The Stage pakt uit met maar liefst vier releaseshows in februari en maart

Tekst & Foto's: Bernard Bodt, ,

Wie gedacht had dat het met de punk- en hardcorepret uit zou zijn na sluiting van de Goudvishal, komt gelukkig bedrogen uit. Cafe The Stage neemt het stokje probleemloos over.
Over de afgelopen maand februari en de maand maart stonden er vier releaseshows geprogrammeerd waar met name Nederlands, maar vooral ook locaal talent haar nieuwste producten en kunsten mocht vertonen.

The Stage pakt uit met maar liefst vier releaseshows in februari en maart

Op deze winderige en koude vrijdag is het de beurt aan het Arnhemse Body Bags om met veel trots hun eerste (mini) cd 'Going Wild' te presenteren.De Roosendaalse formatie Southern Way opent de avond met hun verdienstelijke mix van punk en rock ’n roll. Deze jongens hebben al twee cd’s op hun conto staan en hebben een lange staat van dienst, hetgeen goed te horen is. Ondanks het feit dat ze vanwege een wat late aankomst geen soundcheck konden doen zetten ze een prima set neer. Met dank aan de geluidsman die snel doorheeft hoe deze band moet klinken. Ondanks de forse entreeprijs is The Stage goed gevuld met een zeer gemêleerd gezelschap. Van skinheads tot ouderwetse vetkuiven en ook de hanekam ontbreekt vanavond niet. Blijft bij de eerste band de staande bas nog achterwege bij de Cellar Zombies staat deze pontificaal op het podium. Niet alleen de bas trekt veel belangstelling. In de persoon van de gitarist beschikt Cellar Zombies over een bijzonder charismatische persoonlijkheid die vooral bij de dames zeer in de smaak valt. Waar zie je nog zo’n schitterende kuif en dito bakkebaarden! De swingende set zorgt ervoor dat de eerste beentjes van de vloer gaan. De staande drummer zorgt samen de bassist voor een lekker groovende sound. Helaas is de zang de zwakste schakel en dat valt vooral op als er wat langere instrumentale intermezzo's gespeeld worden. Maar desondanks weten de ondoden een prima feestje te bouwen. Hoogtepunt is een pyschobilly versie van een surfnummer. Met name de beide gitaristen geven een prima visitekaartje af. Alleen jammer van de middelmatige zang. Hoogtepunt van de avond vormt de set van de Body Bags. Met hun ronkende zombie sound zorgen ze ervoor dat de meute echt los gaat. Terwijl de zanger de longen uit zijn lijf schreeuwt, steelt de bassist met zijn werkelijk schitterend beschilderde staande bas (die de naam Going Wild draagt) de show. Als de cd net zo goed is als hun live performance dan kunnen we nog een hoop plezier beleven aan dit vijftal. Het is dat de Frantic Flinstones helemaal uit Duitsland afgereisd waren en ook nog enige speeltijd wenste, anders waren de Body Bags tot in de kleine uurtjes doorgegaan. Wat een energie, maar vooral wat een heerlijk feestje! De Frantic Flintstones, doorgewinterde veteranen, zijn een waardige afsluiter van de avond. Helaas loopt de zaal wat leeg vanwege het feit dat menigeen nog zijn laatste bus of trein wilde halen. De Flintsones beschikken over een uitmuntende zanger, misschien wel de beste van de avond en hun nummers zitten solide in elkaar. Alleen hun show valt wat tegen. Als The Stage doorgaat met het progammeren van dergelijke avonden dan zijn we de Goudvishal snel vergeten.