Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 6 maart: Kubus & BangBang, Girls In Hawaii, Orange Glow Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 6 maart: Kubus & BangBang, Girls In Hawaii, Orange Glow

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 6 maart: Kubus & BangBang, Girls In Hawaii, Orange Glow

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

3VOOR12RADIO LIVE wordt deze week overgenomen door rauwe stilte en zalvend gruis, Vlaamse samenzang en donkere folkpop.

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

Kubus & BangBang
Doorgekookte, gepureerde aardappelen en een vette gehaktbal dobberend in een lauwwarm peterseliesausje, oftewel Pie & Mash. Kubus & BangBang hebben flinke kost gebakken, maar liefst 31 tracks en geen één te veel. Er is misschien geen plek meer voor een toetje. Het album luistert weg als een dj-set met ophypende mc, maar biedt tevens hits die blijven hangen. Geen twijfel over mogelijk dat de heren Desmet in gaan pakken.

Girls In Hawaii
Een jaar geleden werd bekend dat het Vlaamse Girls In Hawaii samen met bijvoorbeeld The Magic Numbers, Paul Weller, REM en Robert Plant op een Neil Young coveralbum kwamen te staan. Inmiddels is de band vrolijk verder gegaan en hebben ze een prachtige nieuwe plaat uitgebracht: Plan Your Escape. Wellicht het beste van tien jaar Vlaamse rockhistorie zonder oud en geweest te klinken, in tegendeel.

Orange Glow
De donkere folkpop van Orange Glow’s debuutalbum The Magic Tale Of Flying Kite In The Animal Kingdom deed het erg goed in de Luisterpaal. Singer-songwriter Eric Hoogeweg zocht een manier om zijn muzikale aanpak nu eens in bandvorm te gieten. Met Orange Glow is dit prima gelukt. Nog steeds redelijk lo-fi, maar met sterke nummers en een warme gloed. Een mooie afsluiter van dit 3VOOR12RADIO Live affiche.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12