Partyflock mobiliseert feestneuzen in België Partyflock mobiliseert feestneuzen in België

Dance platform gaat internationaal

Partyflock mobiliseert feestneuzen in België

Dance platform gaat internationaal

Dance platform Partyflock breidt uit. Broer en zus Thomas en Karian Gulick brengen hun partysite de grens over naar België. Daar is nog genoeg feestgrond te ontginnen, want in tegenstelling tot Nederland heeft Vlaamse digitale wereld een gebrek aan dance communties.

Dance platform gaat internationaal

Het dance platform Partyflock is in zes jaar uitgegroeid tot één van de populairste partysites van Nederland. Ook buiten de landsgrenzen groeit het aantal bezoeken en dan vooral in België. Daar staat de site partyflock naar eigen zeggen op nummer 55 van meest bezochte sites. Mede gestimuleerd door organisaties, clubs en dj’s uit Vlaanderen, heeft Partyflock nu de zuiderburen in het vizier.

“Dat we morgen de boel al gaan lanceren, zoals de kranten doen geloven, is niet waar hoor”, vertelt marketing manager Karian van Gulick. “We kijken eerst naar de technische mogelijkheden. Thomas vindt het namelijk onzin om weer een geheel nieuwe database op te zetten en bekijkt nu of het mogelijk is om dj-profielen en feesten die ook voor België relevant zijn, op de Belgische site zichtbaar te maken. Hij is een enorme techneut. Dit gaat hem vast lukken. Maar we willen ons niet vastpinnen op één datum. Hoewel we toch wel hopen dat volgend jaar alles klaar is.”

De eerste tegenslag ligt echter al op de loer: de site partyflock.be is al gekaapt. “Klopt. Door iemand met een goed vooruitziende blik, zo blijkt! Maar we voorzien geen problemen. Er is al contact geweest met de kaper en hij reageerde heel schappelijk. Hij wil graag met ons rond de tafel zitten. Veel kan ons ook niet gebeuren. Partyflock staat geregistreerd als merknaam. We zijn beschermd, hij mag onze naam niet gebruiken.”

Met ruim 350 duizend leden weet Partyflock zich goed staande te houden tussen de partysites die in paar jaar tijd volgens Gulick “als paddestoelen uit de grond kwamen.” Gulick: “Wij hebben de mazzel dat we een van de eerste waren met een dance community. We hebben alle ontwikkelingen meegemaakt en zo geleidelijk aan steeds nieuwe dingen toegevoegd: recensies, foto’s, interviews, dj-profielen en de agenda.”

In de afgelopen jaren werden steeds meer Belgen lid van Partyflock. Niet vreemd, vindt Gulick, want voor Nederlandstalig België schijnt er geen soortgelijke dancesite te bestaan. Van Gulick weet er één te noemen, Rage-online.be. “Maar die site oriënteert zich vooral op hardere dance en is ook niet altijd up to date.”

Is na Belgie het andere buurland Duitsland aan de beurt? “Zover is het nog niet. Maar dance is een internationaal ding, dus wie weet.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12