De 7EVEN (week 44): Jack Penate, Underworld, Blitzen Trapper

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

UNDERWORLD | OBLIVION WITH BELLS
Beats » Different/PIAS
Op de eerste helft van Oblivion with Bells kan uitbundig gedanst worden, met de huidige prachtsingle 'Crocodile' en het zo mogelijk nog betere 'Beautiful Burnout' als beste voorbeelden. De combinatie van Hyde's enigmatische tekstflarden en de beurtelings beukende of zalvende synths van Smith blijft onweerstaanbaar en uniek.
 
JACK PEÑATE | MATINÉE
Rock » XL/V2
Jack Peñate is nou eens niet een van die typische Engelse 'lads' op zoek naar muzikale faam. Zijn vreemde cocktail van reggae, pijlsnelle ska-pop en Peñate's essentiële hyperactieve gitaarspel lijken de perfecte ingrediënten voor een grote doorbraak. Het regenachtige Lowlands fleurde volledig op na een uurtje Peñate.

FUTURE OF THE LEFT | CURSES
Loud » Too Pure/V2
Future Of The Left is dan wel slechts tweederde van Mclusky, maar is minstens net zo goed en zeker zo absurdistisch. Drie keer luisteren en je scandeert gegarandeerd alle slogans mee.

TO ROCOCO ROT | ABC123
Mars » Domino/Munich
Acht korte nummers waarop improvisatie en avontuur hand in hand gaan met de warme en toegankelijke signatuur waarmee To Rococo Rot bekend werd. Composities hebben zelden kop of staart maar pruttelen en zoemen aangenaam en nonchalant door je huiskamer. Keer op keer.

BLITZEN TRAPPER | WILD MOUNTAIN NATION
Rock » SubPop/Konkurrent
Juist dat krakkemikkige maakt Blitzen Trapper wel charmant. Een niet zo professionele productie maakt de groep meer dan goed met een overdaad aan spelplezier, een reeks orginele invloeden en een buslading goede popliedjes.

SATURDAY LOOKS GOOD TO ME | FILL UP THE ROOM
Twang » K/Konkurrent
Saturday Looks Good To Me maakt een poppy en nerdy meesterwerk. Tussen The Smiths en Belle and Sebastian maakt de band perfecte popliedjes met een stekelig randje.

PANACEA | THE SCENIC ROUTE
Beats » Glow Like This/Rough Trade
Raw Poetic en K-Murdock krijgen ruim het voordeel van de twijfel, want in de meeste tracks is het smullen geblazen van de doeltreffende beats, flow van de raps, sferische melodieën, plotselinge wijzigingen in structuur en het creatieve samplegebruik.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 15.00 en 16.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.