De 7EVEN (week 48): Soulwax, LCD Soundsystem, Holy Fuck

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

SOULWAX | MOST OF THE REMIXES
Beats » Parlophone/EMI
Je kunt Soulwax eigenlijk alleen maar dankbaar zijn dat ze de tofste, coolste en obscuurste remixes van het afgelopen decennium voor de verzamelaar achter elkaar hebben gezet. Eigenlijk is het enige van belang tijdens het beluisteren van de schijfjes dat je een flacon deodorant bij je hebt. Want zweten zul je.

SIX ORGANS OF ADMITTANCE | SHELTER FROM THE ASH
Mars » Drag City/Munich
Fluisterende americana en folk, meesterlijke fingerpicking, luide, vaak alle muren slopende gitaren en de vocalen van Elisa Ambrogio slaan de handen in elkaar voor de beste plaat die Ben Chasny ooit heeft gemaakt.

DARKTHRONE | F.O.A.D.
Loud » Peaceville/Suburban
N.W.O.B.H.M. stond altijd voor New Wave of British Heavy Metal, maar Darkthrone verandert dat voor zijn anderhalfjaarlijkse plaat in New Wave of Black Heavy Metal. Het is de zoveelste versie van het 'als het maar uit de jaren tachtig komt en primitief is'-thema, maar sinds de recente terugkeer naar het oude nest Peaceville gebeurt dat met hernieuwde satanische energie. Getuige ook Fuck Off and Die.

LCD SOUNDSYSTEM | 45:33
Beats » DFA/EMI
Je houdt van joggen? Je draagt Nike? Je hebt een iPod? Dan is deze drie kwartier durende workout van het New Yorkse LCD Soundsystem geknipt voor jou. Los van het feit dat niet iedere renner het drie kwartier zal uithouden is 45:33 een perfect gelukte en flexibel uitgevoerde oefening. Ook geschikt voor fietsers, roeiers en wandelaars, in de sportschool of buiten in het bos.

THE SUGARETTES | LOVE OTHER PERVERSITIES
Rock » Subroutine/Konkurrent
De Eindhovense band The Sugarettes brengt op zijn debuutalbum Love and Other Perversities een ode aan Ron Jeremy, de koning van de porno. De band heeft daarmee dezelfde interesse als hun bijna-naamgenoten van The Raveonettes. Die band wijdde immers zijn deze maand uitgekomen derde album volledig aan het fenomeen lust. Het fijne is dat deze Nederlanders op zijn minst de potentie van The Raveonettes hebben.

JIM LAUDERDALE | THE BLUEGRASS DIARIES
Twang » Yep Roc/Munich
De volgeling van Bill Monroe benadert traditionele bluegrass op creatieve en geestdriftige wijze. Deze volmaakte plaat gaat met het grootste gemak van honky tonk naar sentimentele countryrock.

HOLY FUCK | LP
Beats » Young Lions/V2
LP, het tweede album van het Canadese kwartet Holy Fuck, is zo’n plaat waarvan je zin krijgt om wild in het rond te springen en iemand op zijn bek te slaan. En hard ook. Holy Fuck zou de perfecte soundtrack zijn bij een wilde en duistere film.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 15.00 en 16.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.