Solex met de billen bloot voor The Go! Team Solex met de billen bloot voor The Go! Team

Esselink zingt twee nummers in voor Britse band

Solex met de billen bloot voor The Go! Team

Esselink zingt twee nummers in voor Britse band

Liesbeth Esselink van Solex belooft binnen een half jaar haar plaat af te hebben. Maar eerst stapt ze op het vliegtuig om twee nummers voor het nieuwe album van The Go! Team op te nemen. Ook maakt ze geluidseffecten bij de film Who's Afraid of Virginia Woolf.

Esselink zingt twee nummers in voor Britse band

Vrijdag pakt Liesbeth Esselink van Solex het vliegtuig richting Brighton. Daar gaat ze twee liedjes inzingen voor de nieuwe plaat van The Go! Team. Deze had ze al eens in haar studiokelder ingezongen, maar bandleider Ian Parton wilde er wat meer de hand in hebben. “Het moest volgens hem meer Europees klinken. Ja, ik had net zo’n moeite gedaan om het zo Engels mogelijk te laten klinken!”

Enigszins nerveus is ze wel. “Een nummer is heel hoog, heel snel en heel erg melodieus, het vergt ontzettend veel van je stem. Zo’n ingewikkelde partij zou ik nooit voor mezelf verzinnen. Maar nu moet ik dus met de billen bloot.” Ze denkt dat The Go! Team haar benadert omwille haar plek op Myspace. “Hij wilde dat ik de nummers zou inzingen als een Solexliedje dat ik daarop gezet heb.”

Vorig jaar beloofde ze met een nieuw album op de proppen te komen. Dat doet ze nu weer: nog steeds is ze bezig, samen met Jon Spencer en diens vrouw Christina Martinez. Ze verzekert 3VOOR12 dat het einde niet zoek is. “Ik heb nog nooit zo lang over een plaat gedaan. Maar ik hoop echt binnen een half jaar klaar te zijn.” De drums zijn opnieuw ingespeeld door Leon Klaassen van Powerplay. De nummers moeten nog daarop aangepast worden. “En er moet nog veel worden ingezongen, maar dat laat ik aan de Spencertjes over. Dan zijn zij weer even aan zet.”

Nog meer vertraging ligt wellicht op de loer omdat ze ook nog eens voor het Unheard Festival in Amsterdam filmmuziek gaat maken. Samen met haar drumster gaat ze live geluidseffecten verzorgen bij de film ‘Who’s Afraid Of Virginia Woolf?’. “Lang geleden zag ik ‘m op televisie, er zat weinig muziek bij. Dat komt mij goed uit, het is namelijk onmogelijk om de originele soundtrack er onderuit te halen.” Het festival duurt van 20 tot en met 24 maart. Dan resten haar daarna nog zo’n vijf maanden om de plaat af te maken.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12