Kies de clip voor Alamo Race Track Kies de clip voor Alamo Race Track

Festival liet drie video's maken bij L. Jee Cobb Is Screaming A Lot

Kies de clip voor Alamo Race Track

Festival liet drie video's maken bij L. Jee Cobb Is Screaming A Lot

Een clip maken bij het nummer Lee J. Cobb is Screaming a Lot van Alamo Race Track. In het kader van het Unheard Filmfestival mochten drie verschillende regisseurs zich hieraan wagen. Ralph Mulder, voorman van de Amsterdamse band, heeft al een favoriet. Niet dat zijn voorkeur de doorslag geeft. Die geef jij namelijk!

Festival liet drie video's maken bij L. Jee Cobb Is Screaming A Lot

De jongedame van ‘only twentyfive’ komt in alledrie de clips voor. Maf dansend, of met goudkleurig hoofd, plastic zak met goudvis in de hand. Maar ook getooid met blonde pruik. Ze is het vleesgeworden personage uit het nummer Lee J. Cobb is Screaming a Lot van de Amsterdamse band Alamo Race Track. In het kader van het Unheard Festival waagden drie regisseurs zich aan het maken van een clip bij de single. En jij kunt je favoriet kiezen!

“We wilden kijken hoe beeld en geluid met elkaar werken en een videoclip biedt veel mogelijkheden”, zegt Mila Schlingemann van het Unheard Festival. Alamo Race Track was hun favoriet omdat de cd zo divers was. “Ook is het een band die in Frankrijk weliswaar groot is, maar in Nederland nog wel wat publiciteit kan gebruiken."

De makers zijn vervolgens eigenzinnig met Lee J. Cobb is Screaming a Lot in de weer gegaan. “Dat monotone ‘tè-tè-tè, tè-tè-tè, tè-tè-tè’ heb ik als rode lijn gebruikt”, legt Bram van Alphen van Snoep Films uit. “Uit de tekst haalde ik het verhaal van een meisje dat in een neerwaartse spiraal zit, daarom heb ik ook sommige stukjes in de clip geloopt.” En de grimmige gitaarpartijen zorgden voor de dito locatie. De twee andere clips zijn ook gemaakt door gerenomeerde bureau's, Bast Films en CCCP. Helaas konden zij hun clip niet toelichten.

Alamo Race Track frontman Ralph Mulder kan niet zeggen welke clip het meest overeenkomt met zijn eigen voorstelling, want die had hij niet.“ Lee J. Cobb is Screaming a Lot is knip- en plakwerk, heel vrijblijvend ontstaan in de oefenruimte. Het zijn losse stukjes tekst die aan elkaar geknutseld zijn. Ik wilde er ook niets bij bedenken om me te kunnen laten verrassen.”

Voorzichtig noemt hij de clip van productiebureau CCCP als zijn favoriet. “De vrolijke chaos sprak me aan. Het is zo grappig. En daarbij heb ik een zwak voor dansende mensen in een clip. Maar mijn keuze kan nog veranderen hoor, ze zijn alledrie te gek! En bovendien heb ik ze pas één keer gezien.”

Maar het is niet Alamo Race Track die de beste clip kiest, die kies jij namelijk! Tijdens het Unheard Festival op 24 maart, maakt 3VOOR12 bekend welke keuze het publiek gemaakt heeft. Bekijk ze alledrie hier (zie clips naast dit verhaal) en stem hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12