1990s hebben geen soundcheck nodig in Club 3VOOR12 1990s hebben geen soundcheck nodig in Club 3VOOR12

Viberider overtuigt ook boven de rivieren

1990s hebben geen soundcheck nodig in Club 3VOOR12

Viberider overtuigt ook boven de rivieren

1990s waren de onaangekondigde verrassing van deze Club 3VOOR12. Omdat de band ook in Paradiso speelt, mochten we er geen ruchtbaarheid aan geven. De band vond alles prima, behalve soundchecken. Maar als je echt goed bent, heb je dat niet nodig! Lees het clubverslag van presentator Eric Corton.

Viberider overtuigt ook boven de rivieren

Bij de soundcheck lijkt het erop dat 1990s niet waar gaan maken wat ze op hun fantastische plaat Cookies wel beloven. Goeie liedjes gebracht met de nodige flair en stiekem galbakkenplezier. De soundcheck is even slikken: vals en ongeleid. Dan is het uitzending en heeft zanger Jackie zijn vaste waarde in het leven vast omklemd: een blikje oudhollandsch bier. Hij babbelt er lekker op los in het interview en is blij dat het zo goed gaat met de band. Als ze beginnen, blijkt hoe belangrijk de soundcheck voor de band is. Als het er om draait staan 1990s er als een huis en genieten ze met volle teugen van het publiek en zichzelf.

Viberider opende de tent op Pinkpop als winnaar van de Nu of Nooit wedstrijd. Een wedstrijd tussen Limburgse bands en Viberider was dit jaar overtuigend winnaar. Dat lieten ze op Pinkpop al zien, ondanks de zenuwen en in de Club deden ze het weer. Viberider maakt het soort Stoner dat je moet pakken. Als het dat doet, dan ben je verkocht. Breed uitgesponnen zanglijnen over goed riffend gitaarwerk, ondersteund door dreunend basgeweld en een solide drumfundament. Soms een beetje frivool, dan weer diepduister. Al duurt het maar kort in de Club, het nodigt uit tot meer. Dat krijgen we hopelijk ook snel, want er wordt aan een nieuwe plaat gewerkt. Deze heren zijn nog lang niet klaar met elkaar. En ik ook niet met hen.

Logh uit Zweden is van een ander soort. Het soort waar je van moet houden, met een afstandelijke kant als het op live performance aankomt. Vier mannen staren in het duister of inspecteren de schoenpunten, twee hebben de ogen de hele tijd gesloten waardoor ik het gevoel krijg een soort van incrowd-belevingssessie bij te wonen, zonder daar ooit bij te horen. Dat maakt Logh een slecht te verteren live product. Daar waar ze op plaat de juiste toon wel pakken - al is het maar omdat je kunt kiezen wanneer het genoeg is - is Logh in de Club wat mij betreft te breedsprakig en authistisch, waardoor de band mij als toehoorder heel snel verliest.

Volgende week meer.
E

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12