Mee-kutwijven in de laatste Club 3VOOR12 Mee-kutwijven in de laatste Club 3VOOR12

Lefties Soul Connection zijn meer dan alleen een partyband

Mee-kutwijven in de laatste Club 3VOOR12

Lefties Soul Connection zijn meer dan alleen een partyband

De Lefties Soul Connection kwamen zoals vaker langs in de laatste Club 3VOOR12 van dit seizoen. Verder The Mighty Roars en oud-presentator Jaap Boots, nu als zanger met zijn band de Natte Honden. Lees het verslag van presentator Eric Corton.

Lefties Soul Connection zijn meer dan alleen een partyband

Zoals bijna standaard bij iedere laatste Club 3VOOR12 ook deze keer Lefties Soul Connection op bezoek. Ze hebben een nieuwe plaat uit met als titel Skimming the Skum en zitten vol met hernieuwde zin in spelen. En dat is ook wel te merken. Lefties is feest, Lefties maakt sfeer en Lefties is ook nog eens echt heel erg goed. Dat zeg ik er bewust even bij, omdat deze band nogal eens tot partyband verheven wordt, terwijl ze toch echt wel wat meer zijn dan dat. Okee, goed voor een feestje, maar ook voor je speakers thuis, die het diepste uit hun Soul moeten halen om Lefties bij te kunnen benen.

The Mighty Roars zouden al een eerder komen maar toen overleed de vader van zangeres Lara opeens en zegden ze af. Nu, in de laatste Club, zijn ze er wel, want de dag erna volgt ook nog eens het voorprogramma van Enter Shikari in de Melkweg voor deze band. Leuke vrouw, die Lara. Aardige gasten, die twee kerels met wie ze tourt. Leuk gesprek ook. Vol energie en met overtuiging spelen ze en toch wil het me maar niet bijblijven, die Mighty Roars. Niet erg, maar een heel klein beetje jammer, dat wel.

En dan: Jaap Boots terug in de Club. Na zeven jaar presentator en de smoel van het programma te zijn geweest, is hij nu als muzikant en liedjesschrijver te gast. Een mooi gesprek is het, waarin Jaap duidelijk maakt dat Afkuil weliswaar een conceptplaat geworden is, maar wel een die voortkomt uit de ongelooflijk verdrietige kutsituatie van een echtscheiding. Dat idee voor een conceptplaat kwam pas veel later. Kutwijf is de meest pakkende song en zo voelt dat ook in de Club. Zo’n kutwoord wordt in een liedje opeens te handelen en ik zie dan ook velen luidkeels mee-kutwijven. De één wat gemeender en gemener dan de ander. Mooi ook om te zien dat Jaap op dat podium hoort, met zijn Natte Honden en zijn liedjes. Vaak is het na de eerste echte concept-plaat wel gedaan met een band; daarna volgt er vaak niet veel goeds meer. Bij Jaap weet ik bijna zeker dat dit pas het begin is geweest.

Dat was het voor dit seizoen. Kom je volgend jaar weer?
We zeggen niet wat we gaan doen. Maar neem je zwembroek mee, we eten friet en je wordt thuisgebracht.

Gr.
Eric

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12