Vernieuwde Melkweg Max krijgt tweede bar Vernieuwde Melkweg Max krijgt tweede bar

Directeur Cor Schlösser: "Als een artiest er specifiek om vraagt, sluiten we de toog"

Vernieuwde Melkweg Max krijgt tweede bar

Directeur Cor Schlösser: "Als een artiest er specifiek om vraagt, sluiten we de toog"

Drank halen in een overvolle Melkweg: het is meestal geen pretje. Als de bar door de drukte al te bereiken is. Daarom krijgt de vernieuwde, grotere Melkweg Max een tweede bar, rechts voorin de zaal. Zo is dorst lijden wat directeur Cor Schlösser betreft niet meer nodig.

Directeur Cor Schlösser: "Als een artiest er specifiek om vraagt, sluiten we de toog"

Tijdens uitverkochte concerten in een warme, volle zaal overvalt het je opeens: grote dorst. En wurm je dan maar eens heen en terug door de opeengepakte massa heen om je natje te halen. In de vernieuwde Melkweg Max moet drank halen makkelijker worden. Vandaar dat de zaal na de vorige week begonnen verbouwing voorin aan de rechterkant een tweede bar krijgt.

De ingrijpende verbouwing van de Max is vorige week begonnen. De bar en het podium zijn inmiddels gesloopt, zodat de zaal nu het meest weg heeft van een kale loods. De grootste zaal van de Melkweg wordt 10 meter verlengd richting Leidseplein, zodat de capaciteit groeit van 1000 naar 1500 bezoekers. Om bij een volle bak niet iedereen te laten dringen bij één – ook al nieuwe - bar achterin, komt er rechts voorin de Max nog een plek om drank te scoren.

“Het blijft bij drukke concerten een probleem om tussendoor een drankje te halen”, zegt Cor Schlösser, directeur van de Melkweg. “Daarom waren we eerst zelfs van plan om zowel links als rechts een bar te bouwen, maar dat bleek erg lastig. De tweede, kleinere bar komt natuurlijk niet te dicht bij het podium, anders krijg je problemen met de ARBO-regels op geluidshinder. Verder verdwijnt de hoefijzervormige bar achterin ten gunste van een rechte tussen de twee deuren in. Zo creëren we achterin meer ruimte voor bezoekers.” Of de vergrote Max voortaan bij drukke concerten net als in Paradiso nu ook Major Toms - lopende verkooppunten - over de vloer krijgt, weet Schlösser nog niet. “Ik heb eigenlijk nog niet met Paradiso gesproken of dat bevalt. Zo ja, dan is dat misschien een optie. Bijvoorbeeld bij hardere concerten waarbij je vooraf weet dat er veel bierdrinkers komen.”

Met twee bars in de zaal wordt er natuurlijk ook twee keer zoveel gekletst. “Tja, het gedrag van mensen is soms moeilijk te begrijpen”, zegt Schlösser. “Hebben ze geld betaald om een artiest te zien, staan ze de hele avond pratend aan de bar te hangen. Wellicht dat we de bar straks sluiten bij rustiger concerten van singer/songwriters bijvoorbeeld. Zeker als we ook stoelen gaan neerzetten..Als een artiest er specifiek om vraagt, doen we de bar sowieso dicht.”

Uiteraard gaat de heropening van de Melkweg Max niet onopgemerkt voorbij. Na de besloten, officiële opening op dinsdag 6 maart, volgt er een vijfdaags openingsfestijn in de nieuwe Max, met in ieder geval optredens van Stone Sour (7 maart) en De Dijk (8 maart). Ook de drie dagen erna is het nog feest, al is nog niet bekend wie er dan optreden. Tot slot houdt de Melkweg op zondagmiddag 11 maart een open huis, vertelt Schlösser. “Een soort open dag om de nieuwe zaal te laten zien aan de buurt.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12