Luistertest: Odilo Girod van Coparck Luistertest: Odilo Girod van Coparck

"Ik haat de jaren tachtig"

Luistertest: Odilo Girod van Coparck

"Ik haat de jaren tachtig"

The Third Album is - inderdaad - het derde album van Coparck. Daarop klinkt de band opener en grootser dan voorheen. Want al is het liedje nog zo mooi, met een lelijke productie draai je het alsnog de nek om, aldus zanger Odilo Girod. 3VOOR12 ging met een koffer vol platen langs bij Girod en onderwierp hem aan een luistertest. "Punk vond ik stoer. The Beatles waren maar watjes."

"Ik haat de jaren tachtig"

Deze week verschijnt het derde album van Coparck. Op ‘The Third Album’ maakt het kwartet een grote stap voorwaarts: bigger, better, longer en stronger lijkt het devies. Anno 2007 heeft Coparck een echt management, een nieuwe grote platenmaatschappij en een chique producer die een breder bandgeluid heeft neergezet. Maar het is natuurlijk nog altijd de muziek van Odilo Girod en zijn maten die het hem doet. 3VOOR12 ging met een stapel lp’s bij hem langs en nam een luistertest af.

Sex Pistols – Holidays In The Sun (cd Never Mind the Bollocks Here's the Sex Pistols / Warner)
“Jeugdherinneringen! Ik was fan van oude punkdingen. Grappig dat je bij het intro denkt dat het een bandje van nu zou kunnen zijn. Eigenlijk is er geen fuck veranderd en zijn we terug bij af. Mijn broer was zes jaar ouder en was punk en skinhead, dus toen ik twaalf was liep ik al in kraakpanden rond. Dat vond ik heel stoer. The Beatles waren maar watjes.”

Prince – Ballad of Dorothy Parker (cd Sign 'O' the Times / Warner)
“Die drums alleen al! En die bas: verschrikkelijk. Dat is een reden waarom ik nooit van Prince heb gehouden. Daarom haat ik ook de jaren tachtig. Die sound komt bij mij niet binnen. De productie is belangrijk voor Coparck. Daar bouw je de sfeer van de muziek mee. Wij wilden een meer organische plaat maken en dat is gelukt met onze producer Reyn.”

Bauer – Blisfully Up (cd The Bauer Melody of 2006 / Excelsior)
“Ik blijf Bauer een heel bijzondere band vinden. Nergens ter wereld is er een band die klinkt zoals zij. Het is een ondergewaardeerde band in Nederland. Sonja (van Hamel van Bauer red.) ken ik nog van de school en na de middelbare school begon ik nummers te schrijven. Zij deed dat al en op een gegeven moment waren we op een feest waar een piano stond. Zij begon toen daar te spelen en ik voelde dat we samen moesten gaan spelen. We zijn toen elke zondag samen nummers gaan maken. Toen begonnen we een band: Silvershed. Die naam heb ik heel lang niet uitgesproken. Hahaha!”


En verder nog: Notwist – Pick Up The Phone (cd Neon Golden / Domino) en Flaming Lips – Yoshimi Battles the Pink Robots Pt 1. (cd Yoshimi Battles the Pink Robots / Warner)

Aansluitend: Coparck – A Good Year For The Robots (cd The Third Album / V2 verschijnt deze week!)

Luister naar de hele luistertest met Odilo Girod van Coparck
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12