Koffiedikkijken met 3VOOR12 Lokaal Koffiedikkijken met 3VOOR12 Lokaal

Wat worden de hits van 2007 volgens de Lokaalsites?

Koffiedikkijken met 3VOOR12 Lokaal

Wat worden de hits van 2007 volgens de Lokaalsites?

Zelfs de beste bands beginnen klein, in een oefenruimte, vaak via het jeugdhonk naar het grote succes. De twaalf Lokaalsites van 3VOOR12 weten als geen ander wat er in hun eigen scene gebeurt. Reden genoeg om een belrondje te doen.

Wat worden de hits van 2007 volgens de Lokaalsites?

Zelfs de beste bands beginnen klein, in een oefenruimte, vaak via het jeugdhonk naar het grote succes. De twaalf Lokaalsites van 3VOOR12 weten als geen ander wat er in hun eigen scene gebeurt. Reden genoeg om een belrondje te doen. We vroegen de verschillende Lokaalsites wat hun favorieten zijn op internationaal, nationaal en lokaal gebied. En passant wilden we ook nog van ze weten wie Nederland zou moeten afvaardigen als tegenkandidaat voor Morrissey bij het Eurovisie Songfestival.


3VOOR12/Limburg (Pierre Oitmann)
2006 was voor Limburg een overwegend goed jaar. Als altijd is er her en der gezeik met de poppodia. Er zijn er een paar dicht gegaan, een paar net niet. Maar er is ook een nieuwe zaal: De Nieuwe Nor in Heerlen, een leuke zaal waar 3VOOR12/Limburg een goed gevoel over heeft. Muzikaal beleefde vooral Stevie Ann een grote doorbraak.
Internationaal: The Fratellis, 1990’s, Five O’Clock Heroes, The Fray
Nationaal: Findel, Marike Jager
Lokaal: 3. Elleanore 2. SAT2D 1. Viberider
Songfestival: Rowwen Heze 
 

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen (Klaas-Jan Gräfe)
Voor het tweede jaar achter elkaar werd de Grote Prijs gewonnen door een deels Nijmeegse band: in 2005 was dat Silence is Sexy, dit jaar The Kevin Costners. Nijmegen is al jaren in de ban van de verbouwing van Doornroosje. In 2009 zou die gereed moeten zijn. De opening van de Nieuwe Luxor zou zo maar eens dichterbij kunnen zijn.
Internationaal: The Fratellis, Bromheads Jacket
Nationaal: De Nieuwe Vrolijkheid, The Freaks (and the Dirty Dancers)
Lokaal: 3. Hasselhoff, The Kevin Costners, 2. Elstar, 1. Merry Pierce
Songfestival: Johan, zZz (met danseressen)


3VOOR12/Utrecht (Hans Vrijmoed)

Voor Utrecht was 2006 een veelzijdig jaar, maar het was vooral het jaar van de hiphop. Veel Utrechtse gitaarbands niet dit jaar niet met plaat, de hiphoppers wel. Illicit en Jiggy Djé debuteerden, C-mon & Kypski brachten hun derde plaat uit.
Internationaal: Goose
Nationaal: Storybox, Silence is Sexy
Lokaal: 3. This Leo Sunrise 2. Pien Feith 1. Findel
Songfestival: Solo


3VOOR12/Rotterdam (Daniel Baggerman)
In Rotterdam noemen ze 2006 een heel leuk jaar, ondanks de sluiting van Nighttown. Er gebeurt misschien nog wel meer sinds Nighttown dicht is, zegt Daniël Baggerman. Andere zalen komen nu aan bod en krijgen de kans zich te ontwikkelen.
Internationaal: Robotnicka
Nationaal: Het Dying Giraffe label, met acts als Mono, Lushus en De Nieuwe Vrolijkheid. Een leuke underground tegenhanger van Excelsior.
Lokaal: 3. Mindscan 2. Mucho Maestro 1. Skokotronic
Songfestival: Elle Bandita


3VOOR12/Den Haag (Remco van der Ham)
Den Haag weinig te klagen gehad in 2006. Er zijn geen zalen failliet gegaan, en de stad heeft veel mooie festivals gehad in de regio, waaronder State-X, Parkpop en The Music in my Head.
Internationaal: Klaxons
Nationaal: El Pino & the Volunteers
Lokaal: 3. Charlie & Gallus (Haagse duinstep) 2. Seven 1. Hasselhoff
Songfestival: Chipz, Kus, Blof


3VOOR12/Groningen (Johanz)
In Groningen was het jaar volgens afgevaardigde Johanz niet gek. Er zijn wat leuke bandjes bijgekomen, Simplon is aan het opkrabbelen, de Puddingfabriek is steeds meer bezig avonden te produceren, en Vera loopt als altijd steady. Een bijzonder fenomeen in Groningen zijn de vele banghra-avonden, die erg populair zijn in de Surinaamse scène.
Songfestival: Is aan Groningen niet besteed
Internationaal: Sebastian
Nationaal: Arling’s Bombay Connection Band
Lokaal: A Silent Express


3VOOR12/Noord Holland (Michael Ineke)
3VOOR12/Noord Holland werd pas dit jaar geboren en heeft zijn handen vol aan het grote gebied. Onlangs organiseerde de Lokaalsite voor het eerst zijn eigen clubavond in Atlantis. In Patronaat in Haarlem zijn het afgelopen jaar veel moeilijkheden geweest, maar er staat in elk geval een goede zaal, die internationale toppers naar de provincie haalt.
Internationaal: Klaxons
Nationaal: Melomanics
Lokaal: Melomanics
Songfestival: Marco Borsato, een rasechte Alkmaarder


3VOOR12/Amsterdam (Gerrit Jonkout)
Er gebeurt een hoop in Amsterdam op het moment, vooral rond De Nieuwe Anita, waar onder andere de Subbacultcha-avonden worden georganiseerd worden. Amsterdam verwacht dan ook een hoop van het komende jaar.
Internationaal: Tunng
Nationaal: About
Lokaal: 3. The Pedro Delgados 2. The Hospital Bombers 1. Sweet Sweet
Songfestival: zZz en/of De Jeugd van Tegenwoordig


3VOOR12/Drechtsteden (Gertjan van Zon)
In de regio Drechtsteden maken rock en metal traditioneel de dienst uit. Andere scenes zijn er wel, maar komen niet zo aan bod. Het afgelopen jaar mocht 3VOOR12/Drechtsteden een aantal sterke nieuwe bands verwelkomen. 
Internationaal: The Fratellis
Nationaal: San Andreas
Lokaal: 3. Headhaunter 2. Extinction 1. A New Dawn
Songfestival: Frans Bauer


3VOOR12/Tilburg (Wouter Jaspers)
Voor Tilburg viel 2006 wat tegen. Volgens Wouter Jaspers was het allemaal een beetje matjes. Er verschenen weinig platen die een plek in de jaarlijsten waardig waren. En terwijl de nieuwe Effenaar in Eindhoven veel uiteenlopende acts haalde, bleef het programma van 013 toch rock- en metalgeoriënteerd. Zo aan het begin van 2007 begint het weer te borrelen, met goede nieuwe bands en een mooi 013-programma in maart.
Internationaal: AIDS Wolf
Nationaal: Do-the-Undo
Lokaal: 3. The New Hip 2. De noisescene uit Tilburg 1. Woost
Songfestival: Harry Merry    
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12