Echt nieuw album Pete Philly & Perquisite in de zomer Echt nieuw album Pete Philly & Perquisite in de zomer

Pete Philly: "Wij zijn nog steeds twee dudes op een slaapkamer"

Echt nieuw album Pete Philly & Perquisite in de zomer

Pete Philly: "Wij zijn nog steeds twee dudes op een slaapkamer"

Op een tweede album van de Amsterdamse hiphoppers Pete Philly & Perquisite is het nog even wachten. Als zoethouder is deze week remixalbum Remindstate uitgekomen, waarop het hele debuut Mindstate door de mangel is gehaald. Intussen werkt het duo door aan de echte opvolger. Als de twee het tenminste wat minder druk krijgen.

Pete Philly: "Wij zijn nog steeds twee dudes op een slaapkamer"

Pete Philly & Perquisite hebben het stervensdruk. Al zou je dat niet direct zeggen: hun debuut Mindstate verscheen alweer twee jaar geleden en de laatste tijd was het stil rond de Haarlemse hiphopact. Maar het werk aan de opvolger is inmiddels begonnen en als zoethoudertje verscheen deze week Remindstate. Dit remixalbum staat vol met nieuwe versies van Mindstate-tracks, gemaakt door onder anderen C-Mon & Kypski, Laidback Luke, het Metropole Orkest en de New Generation Bigband.

Remindstate is eigenlijk een compleet uit de hand gelopen project. Als tussendoortje een EP uitbrengen met enkele zeldzame remixen, dat was de bedoeling. Maar Pete Philly weet van zichzelf dat hij stevig kan doordraven. “We brengen veel 12-inches uit en daar staan bij elkaar veel remixen op”, vertelt hij. “Dus kwamen we eerst op het idee een remix-EP uit te brengen, met in ieder geval een Japanse remix erop die hier niet was uitgekomen. Toen riep ik meteen: ‘joh, we maken er gewoon een heel album van. Dus hebben we de hele plaat laten remixen en staan er nu 16 nummers op. Remindstate is voor alle mensen die niet doen aan vinyl, maar wel al die exclusieve remixen willen hebben. Het is gewoon een tof project tussendoor.”

Het nadeel van Remindstate is volgens Pete dat bepaalde mensen denken dat Pete Philly & Perquisite hun succesvolle debuut tot de laatste druppel aan het uitmelken zijn. “Dat doen we juist niet. We waren bijvoorbeeld gevraagd om Noorderslag te openen, maar we hebben nee gezegd. Als we komen, willen we dat doen met een andere show en nieuw materiaal. Misschien slecht voor je carrière, maar aan de andere kant ook goed. We konden niet aan buitenlandse promotors laten zien hoe ‘dik’ we nu zijn. Aan de andere kant hebben we al veel goede shows gegeven in Groningen, dus is het fucked up om dezelfde show nog eens dunnetjes over te doen.”.

Intussen is de groep bezig met de echte opvolger van Mindstate, maar tot nu toe schiet dat niet erg op. “We hebben te veel hooi op onze vork genomen”, zegt Pete Philly. “We hebben ja gezegd tegen te veel andere projecten. Daar proberen we ons nu tussenuit te wurmen, want we komen anders niet meer toe aan die plaat. We hebben nu wel wat losse dingetjes, maar ik kan nog niet zeggen dat het een album is, maar ik denk wel dat het vet wordt. In de zomer moet de plaat uitkomen. Ik zou juli willen zeggen, maar het wordt waarschijnlijk augustus.”

Daar komt nog bij dat de hiphoppers zoveel mogelijk zelf in de hand houden, van de bandadministratie tot het management. Want Pete Philly & Perquisite weten wat ze wel en niet willen. Om toch wat hooi van die vork af te krijgen, voeren ze gesprekken met managers. “Het punt is: we zagen er al eerder veel professioneler uit dan we eigenlijk zijn, maar we zijn nog steeds twee dudes op een slaapkamer. De afgelopen jaren hebben we wel ontzettend veel geleerd. Als we nu praten met managers, zijn ze soms vet geïntimideerd door ons. Ze zien meteen dat deze twee pikkies dondersgoed weten waar ze mee bezig zijn. Ze kunnen niet zomaar een contract onze kant op schuiven.”

Beluister het hele interview met Pete Philly in Dubbel Check.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12