Aux Raus en de Bimbo's: speciale act in 3VOOR12-zaal Noorderslag Aux Raus en de Bimbo's: speciale act in 3VOOR12-zaal Noorderslag

Bimbo Kiki: "We hebben deze week danspasjes ingestudeerd"

Aux Raus en de Bimbo's: speciale act in 3VOOR12-zaal Noorderslag

Bimbo Kiki: "We hebben deze week danspasjes ingestudeerd"

Het begint zo langzaamaan een traditie te worden. Vorig jaar deelden zZz en De Jeugd van Tegenwoordig eenmalig het podium in de 3VOOR12-zaal van Noorderslag, dit keer vloeien Aux Raus en Malle Pietje en de Bimbo's samen tot een geoliede machine. Er wordt nog druk geoefend.

Bimbo Kiki: "We hebben deze week danspasjes ingestudeerd"

Hebben we hier een traditie? Vorig jaar braken zZz en De Jeugd van Tegenwoordig vrij letterlijk de tent af in de 3VOOR12-zaal op Noorderslag, een optreden dat eindigde met de smeulende resten van het zZz-orgel. Dit jaar gaan Aux Raus en Malle Pietje voor één keer het podium delen. Er gaat dit keer niets kapot, belooft Bastiaan van Aux Raus: “We gaan alleen dingen heel maken.”

Ook dit jaar heeft 3VOOR12 op Noorderslag een eigen zaal. Klein, maar sfeervol en elk jaar weer een ideale plek om indruk te maken. Drie jaar terug begon de opmars van Gem in de knusse bovenzaal, een jaar later droop het zweet van het plafond bij Spider Rico en vorig jaar kon er bij opnieuw Gem geen kip meer bij. Dit jaar zet 3VOOR12 al zijn geld in op The Hospital Bombers, The Bloody Honkies, Lucky Fonz III en De Nieuwe Vrolijkheid. En dus Aux Raus en Malle Pietje en de Bimbo’s, twee acts die al vaak met elkaar op het programma stonden, maar nog nooit met elkaar op het podium.

Speciaal voor Noorderslag neemt Aux Raus een aantal Bimbo-liedjes onder handen, of zoals Bimbo Kiki het fraai verwoordt: ver-Aux-Raused. Volgens Bastiaan van Aux Raus is het duo met veel plezier aan de slag gegaan met het hardrockrepertoire van hun collega’s: “Het zijn echt popliedjes, zeker als je ze helemaal uitkleedt.” Wat is het favoriete Bimbo-liedje van Aux Raus? “Luuk heeft XTC gedaan, daar heeft hij een toffe gabber anthem van gemaakt.” De afgelopen week werd al druk geoefend, vertelt ook de altijd giechelende Kiki: “We hebben gisteren danspasjes geoefend. Hihi. Het wordt een groot feest.”

Het belooft een waar spektakel te worden: Aux Raus en de Bimbo’s. Drummer Malle Pietje mag zaterdag alleen maar toekijken. “Maar dat vindt hij niet zo erg”, stelt Bastiaan gerust.

Aux Raus en de Bimbo’s spelen zaterdag 13 januari om 00:45 in de 3VOOR12-zaal op Noorderslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12