3VOOR12/Groningen: Robbie Williams-remix van Groningse bodem 3VOOR12/Groningen: Robbie Williams-remix van Groningse bodem

Noisia neemt Bongo Bong van Robbie Williams onder handen

3VOOR12/Groningen: Robbie Williams-remix van Groningse bodem

Noisia neemt Bongo Bong van Robbie Williams onder handen

De Groningse drum 'n bass-crew Noisia is stiekem al wereldberoemd. De drie leden draaien al over de hele wereld en zijn onlangs gevraagd om een remix van Bongo Bong van Robbie Williams te maken. Gek genoeg is een doorbraak in Nederland tot nu toe uitgebleven.

Noisia neemt Bongo Bong van Robbie Williams onder handen

Het Groningse drum 'n basstrio Noisia heeft een remix gemaakt van het nummer Bongo Bong van Robbie Williams, oorspronkelijk een liedje van Manu Chao. "Het was een enorme uitdaging", vertelt Nik Roos, een van de leden van de crew. "En daar ging het ons vooral om. Het was niet gemakkelijk om te doen, maar het is een goede underground remix geworden."

Hoewel Noisia razend populair is binnen de scene, lijkt de crew in Nederland nog niet helemaal te zijn doorgebroken. Toch is Noisia wereldberoemd. De driekoppige crew draait elk weekend in een andere Europese stad, toert over de hele wereld en heeft een vaste avond in de Londense club The End. Ze hebben verschillende knallers uitgebracht op alle grote labels in het genre en op hun eigen label, Vision Recordings. Drum 'n bass grootheden zijn vol lof en draaien hun platen, ze zijn te horen op BBC One en werken samen met bijna iedereen die wat te betekenen heeft binnen de scene.

Hierdoor kwam de track Gutterpump, die ook al regelmatig op BBC One te horen was, onder de aandacht van platenmaatschappij EMI. Roos: "Ze hebben ons boekingbureau gebeld en zo hadden we ineens die opdracht." De leden van Noisia, Nik Roos (23), Thijs de Vlieger (24) en Martijn van Sonderen (22), leverden eerder al een indrukwekkende lijst van remixes af. Zo gingen Painkiller van de Freestylers en Messiah van Konflict al door de Noisia-molen.

Naast drum-'n-bass, hebben de jongens zich altijd al beziggehouden met andere muziekstijlen. Dit gebeurde wat stiekem: onder alter ego's als Hustle Athletics (breakbeats), Frizz (minimal) en Drifter (soulvolle drum-'n-bass) brachten ze al verschillende platen uit. Maar dit gaat, met de oprichting van hun nieuwe label Division Records, veranderen. Division zal onder andere de breaks en house van Noisia gaan herbergen, waarmee de jongens een wat toegankelijker pad zijn ingeslagen. De eerste release van het kersverse label, Yellow Brick, komt binnenkort uit. Roos: "We willen meer kanten van onszelf laten zien, meer dingen uitproberen."

Daarnaast werken de Groningse producers aan het popalbum van de Zuid-Afrikaanse singer/songwriter Tasha Baxter en gaan ze voor de volgende single op Vision samenwerken rapper KRS-One. Misschien dat de grote doorbraak in Nederland nu niet lang meer op zich zal laten wachten. Noisia gaat in ieder geval rustig verder met de wereld veroveren.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12