Remixalbum van at the close of every day bijna klaar Remixalbum van at the close of every day bijna klaar

Leaves You Puzzled uit in maart, nieuw album volgt in 2008

Remixalbum van at the close of every day bijna klaar

Leaves You Puzzled uit in maart, nieuw album volgt in 2008

Nog even geduld en we kunnen horen wat acts als Styrofoam, Solex en Spinvis hebben uitgehaald met liedjes van at the close of every day. Zij en vele anderen hebben remixen gemaakt, die in maart verschijnen op het album Leaves You Puzzled. Een echte nieuwe plaat staat gepland voor begin 2008.

Leaves You Puzzled uit in maart, nieuw album volgt in 2008

Aan het eind van vorig jaar stond ‘ie gepland. Een heus remixalbum waarop bevriende artiesten de muziek van at the close of every day stevig door de mangel halen. Sommige muzikanten hadden echter meer tijd nodig voor hun bewerking, zodat de Leaves You Puzzled gedoopte plaat niet eerder dan in maart verschijnt. Vervolgens gaat de band kort op tournee om het remixalbum onder de aandacht te brengen, waarna de band de studio induikt voor een echte nieuwe plaat. Die moet begin 2008 uitkomen.

De totstandkoming van Leaves You Puzzled heeft inderdaad langer geduurd dan gepland, erkent zanger/drummer Minco Eggersman, die met Axel Kabboord at the close of every day vormt. “Het is nu eenmaal een groot project waarbij je veel uit handen geeft, dus loopt het allemaal makkelijk uit”, vertelt hij. “Maar alles verloopt naar wens. De bands hebben de tracks gekregen die gebruikt zijn bij het afmixen van onze albums en daarmee kunnen ze doen en laten wat ze willen. Het hoeft niet op ons te lijken. De mixen zijn vooral heel anders. Mijn stem wordt vervormd, er zitten beats onder of er is een orkest bij en soms is een liedje helemaal kaal geplukt. Er zit zelfs een remix bij waarbij je het origineel bijna niet meer terug herkent.”

De bonte stoet namen die meewerken aan Leaves You Puzzled is zonder een noot muziek gehoord te hebben al indrukwekkend. Onder anderen het Engelse Hood, Styrofoam, Solex, Sylvain Chauveau, Dialect, Spinvis, The Dead Texan, Diefenbach, Kettel en Donato Wharton hebben een remix gemaakt. Of zijn er zelfs nog mee bezig, zoals Spinvis. “Erik de Jong heeft het nogal druk momenteel”, zegt Eggersman. “Hij doet het nummer dat we al samen gedaan hebben, maar maakt nu zijn geheel eigen versie van Het Hellend Vlak. En het wachten op The Dead Texan duurt eeuwig. Het is de vraag of die uiteindelijk nog op de plaat terecht komt.”

Leuk en aardig, alternatieve versies van ouder werk, maar nieuwe muziek van at the close of every day laat hierdoor op zich wachten. Toch heeft Eggersman de laatste tijd niet stil gezeten. “Ik ben afgelopen zomer wel vader geworden van een zoon, ben druk bezig geweest met de remixen en heb de plaat van Ponoka geproduceerd. Die komt uit op ons label Volkoren.” Verder is Eggersman begonnen met schrijven voor de nieuwe plaat, die de band in april en mei gaat opnemen. Begin 2008 wordt de nieuwe cd verwacht. Of het album net als voorgangers The Silja Symphony of De Geluiden Van Weleer weer een overkoepelend thema krijgt, weet Eggersman nog niet. “Er zijn wel een paar dingen klaar, maar ik weet nog niet precies welke richting het op gaat.” Misschien dat hij iets kan met het kersverse ouderschap? “Nou, de gevoelens rond het vaderschap zijn nog te pril om diep op in te gaan. De drang om daar wat mee te doen is er nog niet.”

Beluister het hele interview met Minco Eggersman in Dubbel Check.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12