Indierockers The Bent Moustache tekenen bij Transformed Dreams Indierockers The Bent Moustache tekenen bij Transformed Dreams

Ajay Saggar: "We delen heel erg onze ideeën over muziek"

Indierockers The Bent Moustache tekenen bij Transformed Dreams

Ajay Saggar: "We delen heel erg onze ideeën over muziek"

'Zo geronnen, zo gewonnen' moet Transformed Dreams platenbaas Marcel Hermans denken nu hij een nieuwe band aan zijn artiestenstal toevoegt. Een maand geleden verloor hij nog Suicidal Birds aan punklabel Tocado, maar met The Bent Moustache heeft hij weer een vlaggeschip teruggepakt. Het trio uit Krommenie debuteert binnenkort met het album Forst en mag meteen zeven weken op tour met indielegende Sebadoh.

Ajay Saggar: "We delen heel erg onze ideeën over muziek"

Het Amsterdamse label Transformed Dreams is een band rijker: The Band Moustache uit Krommenie. Komende week gaat de band naar Amerika om zeven weken lang in het voorprogramma van het legendarische Sebadoh, de band van Dinosaur Lou Barlow te touren. Later dit voorjaar verschijnt het debuut Forst van The Bent Moustache. Het album is al opgenomen.

Marcel Hermans is blij met de band: “Ik ben heel verheugd dat The Bent Moustache mij heeft gevraagd hun debuut plaat uit te brengen. Het album is muzikaal zeer divers. The Bent Moustache is gedreven en overtuigend en heeft een zeer brede muzikale belangstelling. Tekstueel is het album briljant en staat het voor Nederlandse begrippen op eenzame hoogte. The Bent Moustache rekent op Forst genadeloos af met alle onzin. Ook die binnen de popscene. De band heeft het label een prachtcadeau gegeven.”

Bandlid Ajay Saggar noemt de keus voor Transformed Dreams een natuurlijke: “Zij zijn zeer indie. Wij ook. We zijn van dezelfde generatie en hebben dezelfde ideeën over muziek.” Hermans ervaart dat gevoel ook: “De opvattingen van de band over de muziekindustrie en allerlei andere dingen komt zeer overeen met die van Transformed Dreams.”

De twee partijen kennen elkaar al langer. Saggar: “Onze eerste single brachten we op ons eigen label Wormer Bros uit. Marcel vond hem goed. Later zouden we op een K-tsjoem avond van hem in Paradiso spelen, maar door allerlei onvoorziene omstandigheden hebben we dat steeds moeten afzeggen.” Met een eigen label achter je blijft de vraag waarom The Bent Moustache het nieuwe album ergens anders onderbrengt. Saggar: “Door mijn werk als geluidstechnicus en tourmanager ben ik vaak van huis. Dan heb je niet altijd genoeg tijd voor het label over.”

Maar het werk van Saggar brengt ook weer heel wat voordelen met zich mee. Afgelopen jaar deed de geboren Brit ook het tourmanagement tijdens de reünieshows van Dinosaur Jr. en dus leerde hij Lou Barlow goed kennen. Barlow gaat binnenkort zeven weken op tour met zijn andere band Sebadoh en Saggar gaat weer mee als tourmanager: “Omdat ze ons album heel goed vinden, mogen we dit keer de voorprogramma’s spelen. We delen de bus. Zij zijn met z’n drieën en wij ook. Hopelijk kunnen we het nieuwe album al meenemen naar Amerika.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12