Top-Notch domineert Gouden Greep 2007 Top-Notch domineert Gouden Greep 2007

Vincent Reinders: “Op die albums valt nu eenmaal niets af te dingen”

Top-Notch domineert Gouden Greep 2007

Vincent Reinders: “Op die albums valt nu eenmaal niets af te dingen”

30 december is voor de derde keer de uitreiking van de Gouden Greep, de awardshow voor de beste hiphop van 2007. Extince dingt met zijn kersverse productie Toch? al mee voor beste album van het jaar. “Wanneer Extince iets doet, mag dat niet onopgemerkt blijven in een awardshow dat zich focust op de Nederlandse hiphop.”

Vincent Reinders: “Op die albums valt nu eenmaal niets af te dingen”

Op 30 december wordt voor de derde keer in een vier uur lange uitzending op 3FM door Lijn 5, State Magazine en 3VOOR12XL De Gouden Greep uitgereikt aan de beste hiphopartiesten van 2007. Vorig jaar behaalde Opgezwolle een monsterzege met zes awards. Dit jaar kun je niet om Top-Notch heen. Het label bracht afgelopen twaalf maanden veel succesvolle producties uit. Negen van de tien Nederlandse albums op de nominatielijst zijn dan ook van het label afkomstig. “Op de Top-Notch albums valt nu eenmaal niets af te dingen, ze zijn allemaal goed”, zegt Vincent Reinders van Lijn 5 en één van de vier presentatoren van de avond. “Natuurlijk zou het beter zijn als er meer hiphoplabels op stonden. Zo hadden we een lijst van niet Top-Notch albums bij de nominaties kunnen zetten, maar we kijken puur naar kwaliteit.”

Om toch ook artiesten die net buiten de Top-Notch boot vallen, een plek op de nominatielijst te geven, is er een nieuwe categorie aan toegevoegd. Die van beste mixtape. Reinders: “Sommigen artiesten zijn nog niet klaar voor een volwaardig album, maar willen toch graag al wat laten horen, dus noemen ze de plaat een mixtape. Appa bijvoorbeeld. Met zijn mixtape met rauw materiaal heeft hij zijn fans vergaard. Vervolgens komt hij met een album dat heel solide en doordacht is. Dat vind ik leuk, dat ze op een andere manier mensen warm maken.”

In de nominatielijst is Toch? Van Extince een opvallende verschijning. Het album is nog geen twee weken oud en dingt al mee naar beste album van het jaar. Reinders legt uit: “Wanneer Extince iets doet, mag dat niet onopgemerkt blijven in een awardshow dat zich focust op de Nederlandse hiphop.”

De Gouden Greep leeft in de hiphopscene, vertelt Reinders. “We horen van veel artiesten dat ze langskomen.” En dan niet vanwege de gratis drank. “Dat is er niet, dus dat kan niet de reden zijn voor het bezoek.”

Stemmen kan nog tot 26 december op goudengreep2007.nl. 30 december wordt van 21.00 tot 01.00 live vanuit Desmet op 3FM de awardshow uitgezonden.

Luister naar het volledige interview met Vincent Reinders in Dubbelcheck.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12