Song van het Jaar 2007: de keuze van Claw Boys Claw

“Ik voel veel verwantschap met No Pussy Blues”

Dinsdag 11 december 2007 is een memorabel moment in de geschiedenis van Claw Boys Claw. Vandaag legt de band namelijk de laatste hand aan Pajama Day, het eerste album van de band in tien jaar. Zanger Peter te Bos kiest op deze heuglijke dag zijn favorieten van dit jaar, en smokkelt een beetje met de keuzelijst.

“Ik voel veel verwantschap met No Pussy Blues”

Dinsdag 11 december 2007 is een memorabel moment in de geschiedenis van Claw Boys Claw. Vandaag legt de band namelijk de laatste hand aan Pajama Day, het eerste album van de band in tien jaar. Het album komt pas 1 februari uit en dat is dus niet vroeg genoeg voor de Song van het Jaar 2007, maar Claw Boys Claw heeft een aardige reputatie in de lijst. In 1992 was het nummer Rosie met een zesde plaats zelfs het beste lied van eigen bodem. Zanger Peter te Bos kiest zijn favorieten van dit jaar, en smokkelt een beetje met de keuzelijst.

Grinderman – No Pussy Blues
“Eigenlijk behoeft dit nummer geen toelichting: het staat er gewoon. Het is energiek en heeft een geweldige voordracht. De tekst is heel simpel, maar wel effectief. Hij wil gewoon zo ontzettend graag neuken en het zit er vanavond echt niet in. Heel boeiend, vooral ook gezien zijn leeftijd. Het is echt een nummer om bang van te worden. Ik voel er heel veel verwantschap mee. Ik denk dat ik ook zo’n nummer kan maken.”

Arctic Monkeys – Brianstorm
“De energie, de geweldige vocalen, de dictie. Alex Turner laat woorden soms natrillen in zijn mond, haast op het kitscherige af. Het nummer heeft een spannende opbouw met alles erop en eraan, en toch klinkt het simpel.”

The Arcade Fire – Keep the Car Running
“Ik heb een haat-liefdeverhouding met dit nummer. De ene dag kan ik dat arty gejaagde gedoe niet uitstaan, de volgende dag vind ik het geweldig. Dat hangt van mijn bui af. Ik vraag me af hoe die band straks verder gaat.”

Vrije Keuze: Richard Hawley – Valentine
“Hij is een geweldige crooner. Zijn album Lady’s Bridge is heel erg over de top, maar ik vind de orkestratie heel goed gedaan. Al vond ik zijn vorige plaat wel beter.”

Vrije Keuze 2 (nou vooruit): Robert Plant & Allison Krauss – Rich Woman
“Mag deze er dan ook nog bij? Jawel toch? Ik vind dit zo mooi omdat het een traditioneel nummer is dat ze zich helemaal eigen hebben gemaakt. Het nummer mag voor een belangrijk deel toegeschreven worden aan T Bone Burnett, de producer. De stemmen zijn mooi op elkaar afgestemd. Er staat natuurlijk wel meer niet op de lijst, maar ik snap niet waarom dit er niet op staat.”