Sessie: Lightspeed Champion doet het onder de douche Sessie: Lightspeed Champion doet het onder de douche

“Dit nummer lijkt misschien heel wat, maar gaat gewoon over wiet roken”

Sessie: Lightspeed Champion doet het onder de douche

“Dit nummer lijkt misschien heel wat, maar gaat gewoon over wiet roken”

De jonge Brit Lightspeed Champion is na Test Icicles een andere muzikale weg ingeslagen. Bij gebrek aan een lift wordt de sessie opgenomen op het toilet van zijn hotel. “Dat nummer wil ik wel spelen hoor!”

“Dit nummer lijkt misschien heel wat, maar gaat gewoon over wiet roken”

Devonte Hynes oftewel Lightspeed Champion zal menigeen nog niets zeggen. Zijn album moet ook nog uitkomen. Vóór het zover is stond Lightspeed al in Club 3VOOR12 en zal hij Melkweg en EuroSonic aandoen. Oh, en je kunt hem misschien kennen van Test Icicles. Een kleurrijke elektropunksensatie die er na één plaat mee ophield. Niet vanwege ruzie, maar gewoon omdat de heren houden van verse impulsen en nieuwe bandjes.

Nu probeert Lightspeed het in zijn eentje en gooit hij het over een heel andere muzikale boeg. Zijn indie-singer-songwriter nummers brengt hij, bij gebrek aan een lift, ten gehore in de douche van zijn hotelkamer. Dev’ voelt zich niet te goed om boven de pispot te spelen. Hij lijkt ook elke vorm van gewichtigheid met een grapje weg te willen wuiven. “Joh, dit nummer lijkt misschien heel wat, maar gaat gewoon over wiet roken hoor!”

Op internet circuleert een zolderkamer-EP van Dev’ met de veelzeggende titel ‘I Wrote And Recorded This Album In Less Than Five Hours’. Een favoriet van ondergetekende verrast de zanger. “Heb jij die plaat geluisterd dan? Nou hartstikke leuk, dat nummer wil ik wel spelen hoor.” En zo speelde Dev’ nog even door in de boeiende toiletsessie op kamer 21.

Lightspeed Champion is 5 januari te horen tijdens het Riot Festival in de Melkweg. Bekijk nu al de bijzondere sessie met Dev’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12