Ruil je liedje met Sufjan Stevens Ruil je liedje met Sufjan Stevens

…en verkoop het aan Coca Cola

Ruil je liedje met Sufjan Stevens

…en verkoop het aan Coca Cola

De Amerikaanse artiest Sufjan Stevens heeft enkele Nederlandse artiesten het oefenhok in gedreven. Met een bijzondere wedstrijd roept hij fans op om hun eigen kerstcreaties in te sturen. De winnaar krijgt een nummer van Sufjan inclusief alle rechten. Zaterdag 15 december wordt de winnaar bekend.

…en verkoop het aan Coca Cola

Twee Nederlandse inzenders doen mee aan een bijzondere wedstrijd van het label van Sufjan Stevens. Het idee is simpel: Schrijf een kerstlied, neem het op, stuur het in en maak kans op een exclusief kerstliedje van Sufjan. Op het eerste idee misschien wat suf, maar de prijs is zo exclusief dat zelfs de rechten van het nummer overgaan naar de prijswinnaar. Of zoals op de website van het label te lezen is: “Sufjan's nummer wordt van jou. Verkoop het aan een groot frisdrankmerk, gebruik het in het eerste kerstfilmpje van je dochter of geef het gratis weg op je website. Niemand behalve Sufjan en jij zullen dit liedje te horen krijgen, behalve als jij er voor kiest het te delen. Jij krijgt het nummer, inclusief alle rechten. Wij krijgen dezelfde rechten van jouw nummer.”

“Ik hoop eigenlijk wel dat ik nog mijn eigen liedje mag spelen”, lacht Bauer’s Sonja van Hamel. Bart Looman van het Groningse Audiotransparent ziet al een vinyl splitsingle voor zich. Van Hamel vertelt dat de muziek van Sufjan een grote inspiratiebron voor haar is. “Het is dé artiest die ik al enkele jaren volg. Nu ik zelf in het ritme van liedjesschrijven zit, moest ik wel aan deze wedstrijd meedoen. Ik had nog maar een week, maar het is gelukt. Mensen reageren er goed op.”

Bart Looman had het nummer December Radio nog liggen. “Iedereen uit de band is fan van Sufjan Stevens, straks hebben we gewoon een splitsingle met hem op vinyl, hoe tof!” Looman moet toegeven dat het nummer erg lijkt op het werk van Sufjan: “maar dat is puur toeval. Al maken we nu misschien wél meer kans op die hoofdprijs”. Looman zal het nummer niet aan de hoogste bieder proberen te verkopen. “Nee, dat doe je niet. Maar als we ons nummer samen met die van Sufjan uit zouden kunnen brengen dan zou dat wel erg mooi zijn.”

De inzendtermijn is inmiddels verstreken. Zaterdag 15 december zal de winnaar bekend worden gemaakt. Beluister hieronder de twee (bij ons bekende) Nederlandse inzendingen. Heb jij ook meegedaan? Stuur ons een link of het nummer, dan plaatsen wij hem bij dit artikel.

Beluister nu ook het kerstruilnummer Away From hurt van het Amsterdamse Mist.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12