Paradiso viert feest met champagne Paradiso viert feest met champagne

Voor het eerst in 40 jaar haalt Paradiso de 500.000 bezoekersgrens

Paradiso viert feest met champagne

Voor het eerst in 40 jaar haalt Paradiso de 500.000 bezoekersgrens

Vanavond verwelkomt Paradiso alle bezoekers aan de deur met champagne. De reden voor het feestje: het Amsterdamse poppodium verwacht dan de 500 duizendste bezoeker. Een unicum, want in haar bijna veertig jarig bestaan heeft de zaal in één jaar tijd nog nooit zoveel mensen over de vloer gehad.

Voor het eerst in 40 jaar haalt Paradiso de 500.000 bezoekersgrens

De champagne zal vanavond, 10 december, in Paradiso rijkelijk vloeien. Dat klinkt wat decadent, zeker voor een plek als Paradiso. Maar er valt dan ook wat te vieren. Bij het optreden van de Belgische band Zita Swoon in de grote zaal verwacht Paradiso haar 500 duizendste bezoeker van dit jaar te mogen ontvangen. Dat is het hoogste aantal ooit behaald in de bijna veertig jaar dat de zaal bestaat. Van de theaterzalen in Amsterdam heeft alleen het Concertgebouw meer bezoekers binnen gehad, zo heeft Jeanine Albronda van Paradiso zich laten vertellen.

“Ik grap maar dat de publiciteit een stuk beter is dan voorgaande jaren” vertelt Albronda, zelf sinds anderhalf jaar werkzaam bij de pr-afdeling. “De werkelijke reden weten we nog niet precies. Zeer waarschijnlijk is het te danken aan meer uitverkochte concerten. Het precieze aantal daarvan kan ik alleen nog niet geven, de cijfers worden aan het einde van dit jaar bekend gemaakt. De concerten raken ook steeds sneller uitverkocht. Zonder dat er al iets van de line-up bekend is, is London Calling twee maanden van te voren uitverkocht. Dat was vroeger zeker niet het geval. Het is echt een merk geworden. Voor 5 Days Off geldt hetzelfde. Dat festival is heel klein begonnen, tegenwoordig hebben veel mensen door dat daar dingen staan die je gezien moet hebben.”

Het zijn niet alleen de festivals die voor het grensoverschrijdende bezoekersaantal zorgt. “Dit jaar stonden ook aardig wat namen in Paradiso die makkelijk de Heineken Music Hall konden vullen: Kaiser Chiefs, Willy Nelson, Jill Sott. Zij kiezen bewust sfeer boven een grote, kale zaal en staan dus een paar avonden achter elkaar bij ons. Loyaliteit speelt ook een rol. Roisin Murphy liet vorige maand tijdens haar concert weten dat ze zich hier thuisvoelt.”

De officiële 500 duizendste bezoeker krijgt naast een glas champagne ook twee tassen met Paradiso spulletjes, waaronder eierdopjes met het logo van Paradiso en een fotoboek. Maar het meest blij zal de gelukkige zijn met het grootste cadeau: een jaar lang gratis toegang tot de Paradiso “Het is natuurlijk puur geluk hebben als je dit krijgt. Op deze manier willen we vooral het publiek bedanken en niet alleen onszelf een schouderklop geven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12