Noorderslagweekend verplettert eigen verkooprecord Noorderslagweekend verplettert eigen verkooprecord

Na Noorderslag nu ook EuroSonic volledig uitverkocht

Noorderslagweekend verplettert eigen verkooprecord

Na Noorderslag nu ook EuroSonic volledig uitverkocht

Na Noorderslag is nu ook EuroSonic uitverkocht. Vorig jaar was dit pas een week voor het festival het geval. Nu kunnen we al half december melden dat het zover is. “Het is een complete verrassing.”

Na Noorderslag nu ook EuroSonic volledig uitverkocht

Vorige week werden de laatste kaarten voor Noorderslag verkocht. Nu meldt de organisatie dat sneller dan ooit ook EuroSonic volledig uitverkocht is. Het nieuws werd bekend terwijl de laatste acts voor het festival nog bevestigd moesten worden. Het affiche is nu gecompleteerd met onder andere The Futureheads, Nine Volt en een DJ Set van Infadels.

Het uitverkopen van beide festivals is geen unicum. Toch is de verkoop nog nooit zo snel gegaan. Vorig jaar werd een week voor het festival het verkooprecord verbroken. “We hadden er op gerekend dat het nog wel een paar weken zou duren voordat ook EuroSonic zou uitverkopen. Dat dat nu al is gebeurd is ook voor ons een complete verrassing”, aldus organisator Peter Sikkema.

EuroSonic vindt plaats op de donderdag en vrijdag voorafgaand aan Noorderslag. In 2008 is dat op 10 en 11 januari. Tijdens EuroSonic spelen bijna 200 acts op dertig verschillende podia in de Groningse binnenstad. 3VOOR12 doet zoals elk jaar uitgebreid verslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12