Nieuwe belletjes rinkelen op het kerstkanaal Nieuwe belletjes rinkelen op het kerstkanaal

Met De Nieuwe Vrolijkheid, Richard Cheese en Machinefabriek

Nieuwe belletjes rinkelen op het kerstkanaal

Met De Nieuwe Vrolijkheid, Richard Cheese en Machinefabriek

Het Kerstkanaal is er weer. Met vijftig nieuwe tracks van onder meer De Nieuwe Vrolijkheid, Billy Childish, Asobi Seksu en Cocoon. Samensteller Oscar Smit: “De kerstbelletjes doen het hem.”

Met De Nieuwe Vrolijkheid, Richard Cheese en Machinefabriek

Het non-stop kerstkanaal is weer online met vijftig nieuwe nummers. Geen George Michael, Mariah Carey en al zeker geen Driving Home For Chrismas van Chris Rea. “Dat wil ik niet op mijn geweten hebben”, zegt samensteller en kerstliedjesverzamelaar Oscar Smit.

Wel staan dit jaar nieuw erin Cocoon met Christmas Song (Smit: “een lekker popnummer”), De Nieuwe Vrolijkheid met Kerst Alleen en Een Klamme Kerst, een instrumentaal lied van Machinefabriek. “De leukste nummers zijn die met de kerstbelletjes. Kerstbelletjes doen het hem”, vertelt Smit. Maar het is geen criterium voor het kerstkanaal. “Wel moet het woord kerst in de titel of in de tekst voorkomen.”

Dit jaar heeft Smit ook flink wat oude muziek toegevoegd, zoals Bill Haley met Rockin’ Around The Christmastree en Ramsey Lewis Trio met Here Comes Santa Claus. “Het zijn easy listening, funky en rock ’n roll nummers die toch ook weer erg in de tijd van nu passen.” Covers schuwt hij eveneens niet. Richard Cheese covert met een vette knipoog het bekende Do They Know It’s Christmas Time. “Het nummer klinkt totaal anders. Ik heb ook zijn versie van Last Christmas toegevoegd waar hij halverwege het nummer mee stopt, omdat hij het toch niet ziet zitten.” Zelfs een spoken word van Frank Zappa komt langs. “Het woord kerstmis komt er in voor en het is voor de verandering weer eens wat anders. Bij 3VOOR12 kan het allemaal.”

Het kerstkanaal met meer dan 500 nummers is hier te beluisteren.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12