December 2007: maand van de jaaroverzichten

3VOOR12/lokaalsites blikken ook terug

Elk jaar blikt 3VOOR12 terug op het afgelopen jaar. De afgelopen 11 dagen hebben we elke maand van het jaar nog even opgerakeld en geserveerd als verse waar. Maar we zijn niet de enigen die terugblikken. Want december, dat is de maand van het terugkijken. Nog 1 dag een rondje langs alles wat goed was, maar dan door het oog van onze lokale redacties!

3VOOR12/lokaalsites blikken ook terug

December is de maand van het terugblikken. 3VOOR12 serveerde je de afgelopen dagen alle maanden van het jaar in een goed gebonden soep van maandoverzichten. Maar we waren niet de enigen die terugkeken en de balans opmaakten.

3VOOR12/Amsterdam en 3VOOR12/Tilburg lieten hun frontsoldaten aan het woord door hun jaarlijstjes in te vullen. In Tilburg lieten ze net als in Friesland ook andere kenners aan het woord. Dat resulteerde in Damien Rice als beste concert in de Brabantse stad en in Friesland zelfs tot tips voor 2008.

In Noord-Holland concludeert onze lokaalsite dat het een jaar was van veel hoogtepunten, vooral in de vorm van mooie feesten. In Limburg wordt het woord 'kerst' tot 6 januari gedoogd als actueel. En dus is de serie 'Onder de kerstboom met...', waarin de site lokale pophelden van het afgelopen jaar aan het woord laat over hun 2007.

Heb je geen zin om te lezen, kan terecht bij 3VOOR12/Utrecht, die het jaar vangt in de mooiste concertfoto's, of bij 3VOOR12/ArnhemNijmegen, die een speciale eindejaarscadeau aanbiedt ban de hand van Frank Antonie van Alphen en Kompaktrekorder. Zij vertaalden het zwartkomische en aandoenlijke kortverhaal A Junkie's Xmas van William S. Burroughs in een downloadbaar muziekstuk.

De best schrijvende dj van Nederland, onze enige echte rebelbaas Lady Aïda tenslotte, blikt op geheel eigen wijze terug op een intens en daarom dus goed jaar 2007.

3VOOR12 wenst 't je!