Download nu MP3VOOR12#20 - Stop Staring At My Tits

16 x Rake Meiden

Terug van weggeweest: MP3VOOR12. Schrijver Joris Gillet van het bekende Stereo-weblog zoekt continu het net af naar legale downloads en verzamelt die voor 3VOOR12. Na een stilte van een jaar is hier weer een mooie verzamelaar waarbij ditmaal de vrouw centraal staat. Download, brand, knip en plak deel 20: Stop Staring At My Tits nu!

16 x Rake Meiden

Eind november, begin december toeren, met dank aan Living Room Records, twee zeer leuke meidenbands gezamenlijk door Nederland. De Ian Fays uit Californië en de Cuties uit Rotterdam. Een mooie aanleiding om het befaamde Stereo Doe-Het-Zelf Verzamel CD concept weer eens uit de kast te halen. U weet wel, een zelf te branden compilatie vol gratis (en legaal!) her en der op het net te downloaden muziek. Voor de gelegenheid bestaat deze 20ste editie van MP3VOOR12 uit muziek van louter vrouwelijke bands en artiesten en de titel Stop Staring At My Tits - uit het nummer Ugly Boy van de Cuties, niet de woorden van Joris Gillet - lag derhalve té voor de hand om niet te gebruiken. Je vindt het bijbehorende pdf-hoesje hiernaast en de concertdata bijvoorbeeld op de myspace van de Ian Fays.

Download, brand, knip en plak Stop Staring At My Tits!


1. Slumber Party - 10-9-8-7-6-5-4
Slumber Party - een Detroits gezelschap rondom Aliccia Berg - opereerde altijd al in de meer dromerige contreien van de garagerock en lijkt hier in deze track van hun nieuwe album Musik nog eenvoudiger maar tegelijkertijd ook nog meer van de wereld te klinken. 3-2-1-go!

2. El Perro Del Mar - God Knows (You Gotta Give To Get)
Speels en toch ook wel een beetje onheilspellend liedje van een van de eigenzinnigste muzikale talenten van de laatste paar jaar. In Zweden én daar buiten. You Gotta Give To Get is El Perro Del Mar's meest recente single.

3. Magneta Lane - Broken Plates
Naar het schijnt raakte dit Canadeze drietal zo geïnspireerd na een backstage ontmoeting met de Libertines dat ze meteen maar besloten een bandje te beginnen. Muzikaal hebben Pete Doherty c.s. overigens weinig sporen nagelaten. Broken Plates is een lekker puntig en poppy punkrockertje waar je gemakzuchtig referentiepunten als de Pretenders en Sleater-Kinney aan zou kunnen hangen.

4. The Ian Fays - Empty Alcohol Bottle
Niet het soort muziek dat snel door verkopers van audio-apparatuur gebruikt zal worden om jou, als potentiele consument, van de kwaliteit van de door hun aangeprezen waar te overtuigen. Maar daar hebben wij, échte muziekliefhebbers, natuurlijk geen boodschap aan en wij smelten juist vanwege de door die lo-fi benadering nog eens onderstreepte intimiteit van zo'n mooi liedje.

5. Justine Electra - Defiant & Proud
Ook geen toonbeeld van hi-fi geluidskwaliteit dit. En dat terwijl het toch afkomstig is van een album met de titel Soft Rock. Justine Electra is Australische maar opereert vandaag de dag, zoals zo veel creatievelingen, vanuit Berlijn.

6. Erase Errata - Tax Dollar
Droge, venijnige en dansbare koebelpostpunk uit San Fransisco. Krassende gitaren en sloganeske vocalen krijgt u er gratis bijgeleverd. Afkomstig van het nieuwe, derde Erase Errata-album, Nightlife.

7. OOIOO - UMA
De feiten: OOIOO is de band rondom Yoshimi P We, percussioniste in de Boredoms (en inspiratiebron voor de Flaming Lips' Yoshimi Battles The Pink Robots). Ook hier kiest ze niet echt voor de weg met de minste muzikale weerstand. Alhoewel, UMA klinkt in eerste instantie misschien als een gewoon erg fijn staaltje, in onze westerse oren 'typische' Japanse, piepknor-rock maar heeft door die tribale drums en call-and-response vocalen eigenlijk wel iets weg van een cheerleader-chant. Uit een andere dimensie, dat dan weer wel, en met rare electronische bliepjes.

8. Neko Case - Star Witness
Een van mijn absoluut favoriete zangstemmen uit de rockgeschiedenis; zowel wat betreft haar bijdragen aan het oeuvre van de powerpoppers van de New Pornographers als het statige, bijna klassieke countrywerk onder haar eigen naam. Star Witness is afkomstig van haar meest recente solo-album Fox Confessor Brings the Flood.

9. Au Revoir Sumone - Backyards Of Our Neighbours
Blijkbaar kunnen ook electronische instrumenten halfslaperig klinken. Misschien moeten Annie, Erika & Heather, zij zijn Au Revoir Simone en dit is een track van het album Verses of Comfort, Assurance And Salvation, hun synthesizers en drumcomputers eens een avondje vroeg naar bed sturen. Alhoewel, het klinkt zo wel heel erg mooi.

10. Emily Haines - The Lottery
Emily Haines ken je, wellicht, als zangeres van de Canadeze band Metric (of van Anthem For A Seventeen-Year Old Girl van de Broken Social Scene). Doctor Blind is wat mij betreft het hoogtepunt van hun haar debuut solo-album, Knives Don't Have Your Back, maar ik mag dan ook graag zo nu en dan onder het genot van een paar emmers depressieve violen en een herfstige piano een beetje melancholiek uit het raam naar buiten kijken.

11. Winter Took His Life - Lucky Star
Niet de meest optimistische bandnaam ever maar past goed bij een niet bepaald vrolijk, maar toch heel erg mooi en dromerig kampvuurliedje als dit. Onder de naam Winter Took His Life bracht de Zweedse Susanna Brandin inmiddels een kleine handvol ep's uit.

12.Bobby Baby - Lucky Moments
Anno 2006 schijnen er nog mensen te zijn die denken dat electronica niet lief en schattig kan klinken. Die mensen moeten maar eens naar dit uitermate lieve en schattige liedje van Bobby Baby luisteren. Die drumcomputer dartelt haast net zo lief en schattig tussen die tokkels van die akoestische gitaar als een paar pasgeboren lammetjes in een met dauw overdekt weiland op een zonnige lente-oochtend.Woo-hoo.

13. Jennifer O'Connor - Today
Soms zijn de dingen heel simpel. Zangeres voelt zich een beetje bleu, pakt akoestische gitaar en schrijft vervolgens een heel mooi hartverscheurend liedje (en dat neemt ze dan op in een studio en een platenmaatschappij zorgt er voor dat het op een cd'tje verkrijgbaar is en dat je, toevallig precies dít nummer, van hun site kunt downloaden als gratis voorproefje, maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel).

14. The Blow - Pile Of Gold
Zó hoor ik mijn popmuziek het liefst. Electronisch en glimmend en modern maar ook raar en kriebelig en met haken en ogen. Van het zojuist verschenen album Paper Television.

15. Miss Kenichi - Arrived
Katrin Hahner is Miss Kenichi. Ze heeft een gitaar en verder heel weinig. Sterker nog, een boel van de mooi sombere sfeer van het nummer zit hem in de stilte tússen de gitaaraanslagen. Duidelijk een geval van maximaal resultaat met minimale middelen.

16. The Cuties - Ugly Boy
Niet het meest cuteë moment uit het, nog jonge, oeuvre van dit viertal uit Rotterdam. Maar, laten we wel wezen, lelijke jongens passen gewoonweg niet in het zonnige, bloemrijke en regenboogkleurige wereldbeeld van de band, daar wordt je vanzelf iets minder schattig van, voor een paar minuten.