SFB komt voorlopig niet vrij

Verzoek om eerdere vrijlating Frenna en Priceless is afgewezen

  • 10 januari 2017
  • redactie 3voor12
SFB
uitvergroten
SFB

Hoewel hun advocaat om vrijlating heeft gevraagd, komen SFB-leden Frenna en Priceless voorlopig niet vrij uit de Surinaamse gevangenis. Daar zitten de rappers sinds 28 december vast op verdenking van betrokkenheid bij een seksfilmpje met een minderjarige dat in 2015 viral ging. Ook KM zit nog vast. Hij heeft als enige toegegeven seks met het meisje in kwestie gehad te hebben. De advocaten gaan in hoger beroep.

Vorige week oordeelde de rechter-commissaris dat de drie nog dertig dagen vast moesten zitten. Afgelopen vrijdag heeft hun advocaat gevraagd om vrijlating van Frenna en Priceless, volgens hem is er geen bewijs dat Frenna en Priceless zich schuldig hebben gemaakt aan seks met een minderjarige of aan het maken en verspreiden van kinderporno. De rechter-commissaris heeft besloten om dat verzoek niet in te willigen.

Het meisje heeft in haar verklaringen namelijk altijd gezegd dat Frenna en Priceless wel aanwezig zouden zijn geweest. Er blijken ook belastende verklaringen te zijn van twee andere getuigen. De rechter-commissaris vindt die geloofwaardig. De mannen in de video zijn niet herkenbaar in beeld, maar door hun huidskleur en accent zou het volgens de rechter-commissaris heel goed kunnen gaan om Frenna en Priceless. 

Dat betekent dat ze voorlopig blijven vastzitten en het proces doorgaat.

Ook KM blijft voorlopig vastzitten. Hij heeft als enige toegegeven seks te hebben gehad met het toentertijd 15-jarige meisje. KM was toen 17 jaar en zou volgens zijn advocaat niet hebben geweten dat het meisje pas vier maanden later 16 zou worden. Ook KM ontkende overigens dat Frenna en Priceless bij de vrijpartij betrokken waren. 

De advocaat van de rappers gaat volgens de NOS in beroep tegen de afwijzing van zijn verzoek en zal binnenkort ook om vrijlating van KM vragen.

Ondertussen vonden de moeders van het meisje en de rappers, volgens de NOS steun bij elkaar. Zij pleitten allemaal voor vrijlating van de rappers, zodat ze de zaak achter zich kunnen laten. De aanklacht, die de moeder van het meisje na alle commotie in 2015 indiende, is op 1 januari sowieso al ingetrokken

De rechter-commissaris ging dinsdagmiddag niet mee in argumentatie van de advocaat, waardoor de rappers voorlopig niet vrij zullen komen. NOS-correspondent Harmen Boerboom gaat vanavond in 3voor12 Radio dieper in op de zaak.

De show die SFB zou doen op Noorderslag aanstaande zaterdag is geannuleerd. Ze worden vervangen door Yung Nnelg, laat een woordvoerder van Eurosonic Noorderslag weten.

reacties