Nu officieel: SFB blijft vastzitten in Suriname

Frenna, KM en Priceless nog minstens 30 dagen vast

  • 4 januari 2017
  • Steven Stoffers
SFB
uitvergroten
SFB

Drie leden van de Haagse rap-band Strictly Family Business (SFB) blijven nog voor tenminste dertig dagen in de cel. Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft dat woensdag beslist. Het onderzoek naar de zaak loopt nog. Volgens een woordvoerder van het OM kan, als de uitkomsten van het onderzoek daar aanleiding toe geven, de detentie na dertig dagen opnieuw verlengd worden.

Advocaat Humphry Schurman die de bandleden bijstaat wil nog niet inhoudelijk op de beslissing reageren. ‘Ik ga nu met mijn cliënten en hun ouders praten en bekijken welke mogelijkheden de wet biedt om de inverzekeringstelling aan te vechten,’ aldus de raadsman. Het management en label van SFB willen vooralsnog niet op de zaak ingaan

Eerder vandaag meldde de Surinaamse krant De Ware Tijd al dat de Haagse rapgroep 30 dagen langer zouden blijven zitten, maar dat was volgens de advocaat van SFB en onze bronnen voorbarig. Nu is het definitief bevestigd.

Gisteren kon NOS-Correspondent Harmen Boerboom wel al bevestigen in 3voor12 Radio dat SFB was voorgeleid, maar was nog niet helemaal duidelijk of ze ook langer zouden worden vastgehouden. Frenna, KM en Priceless werden net voor de jaarwisseling opgepakt in Suriname, omdat ze in april 2015 zouden hebben gefilmd hoe ze seks hadden met een minderjarig meisje. Dat filmpje werd op Facebook verspreid. Het OM heeft bevestigd dat het meisje ten tijde van het incident 15 jaar was.

Wanneer de heren voor een rechter moeten verschijnen is nog niet bekend en welke straffen ze krijgen opgelegd dus ook niet. Voor seks met minderjarigen staat in Suriname een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar, op het vervaardigen en verspreiden van kinderporno maximaal zes jaar. Het ziet er dus slecht uit voor SFB, zeker omdat de huidige minister van Politie en Justitie, Jennifer van Dijk-Silos, heeft de aanpak van seksueel geweld hoog op de agenda staan en al uitspraken heeft gedaan over deze zaak, vertelde Boerboom gisteren.

SFB was geboekt voor Noorderslag. Dat optreden zal dus in principe niet door kunnen gaan, al staat het wel nog op de website van Eursonic Noorderslag aangekondigd.

reacties