Buma-coryfee Tony Berk haalt uit naar de pers tijdens Harpengala

"In de journalistiek zijn er diverse niveaus, maar bij Buma is er maar één niveau: het allerbeste en het allerhoogste"

Atze de Vrieze ,

Buma-coryfee Tony Berk heeft donderdagavond tijdens het jaarlijkse Harpengala een sneer uitgedeeld aan de pers. De speech kan moeilijk anders worden gezien dan als reactie op een storm berichten in de media over Buma/Stemra, de collectief beheersorganisatie waarvan Berk zelf bestuurder is.

"In de journalistiek zijn er diverse niveaus, maar bij Buma is er maar één niveau: het allerbeste en het allerhoogste"

Buma-coryfee Tony Berk heeft donderdagavond tijdens het jaarlijkse Harpengala een sneer uitgedeeld aan de pers. De uitgever en platenbaas deed dat in een opvallend uitgebreid dankwoord bij zijn Gouden Harp, een onderscheiding voor zijn hele carrière in de muziekindustrie. In zijn speech bedankte hij niet alleen zijn familie, zijn zakenpartners bij Talpa Music en de artiesten waarmee hij werkte en nog steeds werkt, maar stak hij ook een korte lofrede af op Buma/Stemra.

"Natuurlijk wil ik graag Buma en Buma Cultuur bedanken. In de muziek zijn er diverse niveaus. Leuke of slechte. In de journalistiek zijn er diverse niveaus. Maar bij Buma is er maar één niveau: het allerbeste en het allerhoogste. Mede dankzij Buma worden al deze artiesten en ik zelf betaald en plukken we de vruchten van onze arbeid."