Robin Kester speelt met volledige band in de Vegafabriek

Publiek overladen door prachtige indiepop

Jeffrey Heijnen ,

Afgelopen zaterdag stond Robin Kester met band in de oude kaashal in Kolderveen. Het evenement dat georganiseerd werd door Muziekcoöperatie Meppel en de Vegafabriek zat behoorlijk volgepakt. En dat is niet vreemd, want haar album Honeycomb Shades was door het NRC uitgeroepen tot beste album van het jaar.

Tamara van Esch

Singer-songwriter Tamara van Esch was deze avond het voorprogramma. Ze had eerder de dag een optreden met Blaudzun en haastte zich, tegen gehouden door files en ander oponthoud, naar de Vegafabriek waar ze bij binnenkomst gelijk aan haar soundcheck begon. Even later bracht ze haar dromerige verhalende nummers aan het publiek. Ze bracht wat nieuwe nummers ten gehore samen met het naar Engels vertaalde songs. Ze wou overgaan naar Engelstalige liedjes, zei ze. 'Daarom zing ik mijn oude liedjes in het Engels.'

Na een korte pauze komen Robin Kester en haar band het podium op. Onder luid applaus begon de set ingetogen. De band staat als een huis en weet de dynamiek goed op te bouwen. De stem van Robin, net niet fluisterzacht maar helder met zuivere uithalen, staat in mooi contrast met het stuwende, zweverige en soms heftige geluid van de band. Tussen de songs door is de interactie met het publiek vermakelijk. Tijdens het stemmen van de gitaar wil Robin wat vertellen. Lachend, en haperend vertelt ze dat ze ergens voor naar London gaat. “Ik ben niet zo goed in multitasken” grapt ze.

Losgaan op het podium

Haar bandlid neemt het speels over en verteld dat ze naar Engeland gaat om met een bekende producer te werken. Ook gaat ze daar een show spelen. Na een geweldige set te hebben gespeeld verlaat de band onder daverend applaus het podium. Maar na een paar tellen komt de band weer terug. “Bedankt voor het applaus, we hebben nog een toegift. Maar we zijn ook nog een liedje vergeten” Robin Kester en band gaat nog even helemaal los. Robin ging dansend het podium over en ging helemaal los op haar synthesizer.

Al met al was het een erg geslaagde avond. Tamara van Esch speelde een erg goede set die mooi overliep in het concert van Robin Kester. Robin en band maakte alle verwachtingen meer dan waar. De Vegafabriek biedt niet alleen een mooie unieke locatie, het podium ziet er ook altijd erg verzorgd uit. De belichting van het podium is een heus kunstwerk en versterkt de shows volledig.