Tangarine laat nieuw album horen tijdens optreden in Assen

De instore bij de muziekafdeling van Vanderveen was een succes

Daniël Nijveldt ,

Het is gezellig druk bij de muziekafdeling van het warenhuis Vanderveen in Assen als Tangarine het podium tussen de cd’s en het vinyl betreedt. De tweeling uit Assen brengt een aantal nummers ten gehore van hun vorige maand uitgekomen album ‘Blank Cassette’. Met Arnout en Sander Brinks, beide op akoestische gitaar, voelt het als een huiskamerconcert. Ze hebben voor ‘Blank Cassette’ gekozen omdat ze vroeger al hun (lege) cassettebandjes hier kochten en deze dan zelf vulden met hun muziek.

Live anders dan het album

De nummers van deze avond zijn, hoe kan het ook anders, allemaal van het nieuwe album. Het leuke is dat ze anders klinken dan het album, dat uiteraard ook al in de cd winkel te horen was. De tweestemmige nummers zijn in samenspel met de sterke melodielijnen en zorgen ervoor dat hun soft-rock muziek een tintje krijgt naar oudere tijden. De nummers zijn allemaal tot in de puntjes verzorgd en worden zo nu en dan voorzien van extra uitleg. De interactie met het publiek geeft een leuke chemie aan de jongens die zichtbaar aan het genieten zijn.

'De cassette is niet leeg hoor'

Uiteraard geldt dat ook voor het publiek, dat als het laatste nummer is geweest, de handen stevig op elkaar zet om Arnout zijn zin te geven om toch nog een extra nummer te spelen. Na het concert bleven de jongens nog even hangen om het album te verkopen op cd, vinyl of jawel, cassette. Zoals Arnout zelf al aangeeft: “Maar dat is geen lege”. De avond was geslaagd en enthousiast nemen de mannen afscheid.