Een uitverkochte show in poppodium PAARD op de avond van dodenherdenking 4 mei. De liefhebbers die niet kunnen wachten tot 5 mei bouwen alvast een keihard feestje met de boyband Flaire. Het Haagse trio, MaxLorenzo, Holty en Yves Springer, neemt je mee op een reis van synths, house en trance en Nederlandstalige teksten.

In de omgeving van PAARD in het centrum van Den Haag is het vanavond rustig op straat. De twee minuten stilte die een half uur eerder zijn gehouden ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog hangen nog in de lucht. Eenmaal binnen bij PAARD is daar nog weinig van te merken. Bezoekers die net zijn binnengekomen zijn druk op zoek naar hun ticket, een locker of naar de rest van de groep. De rij is niet lang en je kunt zo doorlopen naar de kleine zaal. Hier verzorgt Daels (voorheen: Elbert V. & Danj) het voorprogramma. De zaal, die al redelijk vol is, wordt opgewarmd en swingt voorzichtig mee op de dansbare tunes van Daels. 


Tussen Daels en Flaire zit zeker twintig minuten. Dat geeft de tijd om een biertje te bestellen aan de bar. Je kunt maar een biertje per persoon per keer halen, tenzij je diegene voor wie je een biertje haalt, ook meeneemt en laat zien dat je metgezel ouder is dan 18 jaar. Als jij een goed plekje hebt weten te bemachtigen in de zaal, moet je die weer afstaan als je bier gaat halen. Wij vermoeden dat dit komt door de gemiddelde leeftijd van de bezoekers vanavond. Irritant dus, maar wel begrijpelijk.
 

Dan begint Flaire! Om stipt tien over negen gaan de muziek en schijnwerpers aan. Tien minuten later begint het trio pas met spelen. Een lange intro wordt abrupt beëindigd door de start van het dansbare en uptempo nummer ‘Spannend’. Het publiek danst en zingt uit volle borst mee. Het feestje is begonnen. De zaal wordt nog voller.

Als je de jongens ziet en hoort is de vergelijking met Goldband al snel gemaakt. De Haagse boybands maken een zelfde soort dansbare beats met catchy teksten. In hun muziek kun je zelfs sounds van andere Nederlandse topartiesten herkennen, zoals Doe Maar, De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites. Vanavond is een kans voor Flaire om hun eigen identiteit te tonen en te laten zien hoe zij zich onderscheiden in de Nederlandse muziekscene.

De popband gaat na het eerste nummer verder met ‘Geef me over’ en ‘Naar huis’. Dat laatste zullen ze die avond nog lang niet doen. Deze songteksten zijn ook goed bekend bij het publiek. De sfeer zit er goed in totdat er na een half uur wordt gestopt. De energie in de zaal zwakt daardoor weer wat af. Later blijkt dat er problemen zijn met de techniek. Kan gebeuren. De jongens lossen het op door het kort te benoemen en gewoon door te gaan waar ze gebleven waren. Het feest wordt voortgezet. De energie bouwt weer op.

Er is continu interactie met het publiek. Mensen kennen de teksten uit hun hoofd en steken graag de handen in de lucht als Flaire daar om vraagt. Dat is best een prestatie voor een band die pas twee jaar geleden is opgericht. Bij de nummers ‘Seks’ en ‘Happy Weekend’ gaat de zaal helemaal los. Dan staan we ook nog oog in oog met de blote bovenlijven van de jonge mannen die plezier maken op het podium. Funfact: ‘Oog in oog’ is het nummer waarmee Flaire doorbrak in 2022. Tjade en Moody Mehran sloten hun set met het nummer af op Lowlands en brachten het daarna uit op Soundcloud. Daarmee is het balletje rondom de groep gaan rollen.

De avond vliegt voorbij. Flaire gaat hard, maar is wel wat braver dan Goldband. De jonge boyband heeft veel potentie in zich om een pad zoals Goldband te bewandelen, maar moet nog wel hun eigen weg kiezen. Daar hebben ze nog alle tijd voor.

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Flaire @ PAARD

Bij 3voor12 Den Haag, hét platform voor muziek in Den Haag, doen wij dagelijks verslag over muzieknieuws, festivals, optredens, bandjes en feesten. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!