The Cosmic Carnival wint Nederlandse finale Global Battle of the Bands

Rotterdamse band op Parkpop en naar Thailand

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Rotterdamse rockband The Cosmic Carnival heeft zaterdagavond 29 juni de Nederlandse finale van de mondiale bandwedstrijd Global Battle of the Bands gewonnen. De band wint daarmee een plek op de Jupiler Stage op Parkpop, zondag 30 juni, en mag begin volgend jaar Nederland vertegenwoordigen in de mondiale finale in Thailand. De Haagse bands Fexet en Kern Koppen vielen buiten de prijzen.

Acht finalisten traden zaterdagavond elk tien minuten op om de jury, bestaande uit Menno Timmerman, Michel Schoots en Llewy Is Sel, te overtuigen. Behalve The Cosmic Carnival stonden ook Kern Koppen, Fexet, Uber-Ich, Flow & Co, Daybroke, Half Way Station en June Noa in de finale. The Cosmic Carnival maakt 60’s rock ’n roll en won daarmee in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Rock/Alternative. In 2012 verscheen debuutalbum ‘Change The World Or Go Home’.
 
The Cosmic Carnival speelt tijdens Parkpop om 15.10 uur op de Jupiler Stage. Bekijk hieronder een fotoverslag van de finale van Global Battle of the Bands.