Popronde gaat door in september ondanks maatregelen

Rondreizend ontdekkingsfestijn gaat alsnog van start op 11 september

Vrolijk nieuws: geheel tegen de verwachtingen in gaat Popronde door in september. Ondanks de coronamaatregelen, waardoor hutjemutje in een koffiezaakje naar bands kijken er niet in zit, gaat het rondreizende popfestival dit jaar toch van start op 11 september. Die dag spelen er 82 acts op 14 verschillende locaties in Nijmegen. Weliswaar met een aantal aanpassingen: in plaats van horeca ligt de focus op culturele locaties, waar wel evenementen mogen plaatsvinden, mits op anderhalve meter en zittend. Omdat het coronaproof model extra kosten met zich meebrengt voor de stichting, moet de bezoeker dit jaar een kaartje kopen voor Popronde. Voor vijf euro heb je een passe partout, waarmee je zoveel optredens kunt zien als je wilt, mits je je op tijd inschrijft in het ticketsysteem. De locaties hebben immers beperkte zitplekken.

Na de aftrap van de tour in Nijmegen doet het reizende festival nog 41 andere steden aan, tot 27 november, wanneer het traditioneel afsluit met een feest in de Melkweg in Amsterdam. Daarnaast schrijft de festivalorganisatie: ‘De eerste weken zullen in het model als hierboven beschreven plaatsvinden, maar zo gauw de maatregelen het toelaten gaan de stoelen aan de kant en vindt Popronde als vanouds, schouder aan schouder in kroeg, kerk, kledingwinkel en kapperszaak plaats.’

3voor12 maakte alvast een lijstje met een paar 3voor12-talenten om in de gaten te houden op het festival. Lees hier meer over onze Popronde-talenten.

Popronde onderschrijft Unmute Us, de protestmars waarmee de festivalwereld zaterdag de barricades opgaat voor de popsector. Lees hier meer over het protest.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12